Shippinganalytiker har kun troen på ett segment

Nicolai Hansteen i skipsmeglingsfirmaet Lorentzen & Stemoco ser kun en redergruppe som kan juble i 2012.

Tank og bulk har flere bedrøvelige år bak seg, og lysere utsikter er det heller ikke i 2012 om vi skal tro prognosene til analysesjef Nicolai Hansteen i skipsmeglingsfirmaet Lorentzen & Stemoco som var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar.- LNG-ratene har gått fra 35.000 dollar per dag til 120.000 dollar per dag i år, og vi forventer et fortsatt sterkt marked både neste år, 2013, 2014 og kanskje helt inn i 2015, sa Nicolai Hansteen. Skipene er så avanserte at her tar den tradisjonelle overkontraheringen mer tid enn i andre segmenter.Han tror også bilfrakt kan leve greit neste år. Men forventer svært lite å glede seg over innen tørrlast og tank.Det ble også en oppsummering av de viktigste hendelsene på Oslo Børs hvor Fredriksen har stjålet rampelyset i dag, og vi så på de europeiske børsene og USA-børsene.Journalist Eline Hvamstad i HegnarOnline kunne i sin faste fredagsspalte, Fiskekroken, fortelle at lakseprisene har falt noe tilbake denne uken.Denne andre dagen i desember kan du åpne den andre luken i julekalenderen, og delta i konkurransen om å vinne flotte premier. Det var også tekniske analyser av Statoil, Marine Harvest og DNB. Chartene til dagens sending finner du på våre Facebook-sider .Se opptak av sendingen her. Vi benytter flash på våre TV-sider. Flash kan lastes ned her .Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker om tekniske analyser, send de til tvtips@hegnar.noSe også sendingen på TV8 hver dag klokken 17:00 og 23:00. Alle som har Get, RiksTV eller Canal Digital har tilgang til TV8 Oslo - TV8 Romerike - TV8 Asker og Bærum - TV8 Follo - TV8 Buskerud - TV8 SunnmøreDu finner kanalen ved å søke etter TV8 i menyen.Hos Get velger du kanal 88. Hos RiksTV velger du kanal 52 eller 53 (avhengig av hvor du bor i landet). I Oslo finner du TV8 på Canal Digital 17 og på get kanal 23.