Spenningen stiger på Wall Street

Investorene brukte ventetiden frem mot dagens jobbrapport til å sende USA-børsene noe ned torsdag. Bankgiganter falt etter søksmål.

Wells Fargo - Foto: Øystein Schmid

Torsdag ble en blandet, og ikke minst rolig dag, på de amerikanske børsene - i påvente av arbeidsmarkedsrapporten for november.Rapporten alle venter på Rapporten er ifølge CNBC ventet å vise at 122.000 jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i november, etter at 80.000 nye jobber ble skapt i oktober.Dow Jones falt 0,21 prosent til 12.020,03. Indeksen er fortsatt opp i 2011 sett under ett, og er fortsatt på skjema for sin beste uke siden 2009. Alcoa og Travelers tynget, begge med 2,1 prosent fall, mens Boeing lettet 3,3 prosent.S&P 500 falt 0,19 prosent til 1.244,59, mens Nasdaq sluttet ned 0,22 prosent til 2.626,20."Fryktindeksen" VIX (CBOE) sluttet under 28.Finans ned, teknologi opp Finans tynget blant S&P-sektorene, etter at statsadvokaten i Massachusetts saksøkte fem større banker for villedende praksis knyttet til mislighold, som for eksempel såkalt "robo-signing".Wells Fargo, JPMorgan og Citigroup falt 0,9-1,8 prosent. Bank of America er også blant de saksøkte. Den aksjen steg 1,65 prosent.Samtidig steg teknologi noe. Yahoo bidro med en oppgang på 3,1 prosent. Ifølge Reuters skal Blackstone Group og Bain Capital, sammen med asiatiske partnere, forberede et bud på selskapet.Blandede nøkkeltall Tall fra amerikanske myndigheter, sluppet én time før Wall Street åpnet, viste at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) steg fra reviderte 396.000 per 19. november til 402.000 per 26. november.Det var ventet at tallet skulle være 390.000.En halvtime etter åpning viste de amerikanske innkjøpssjefenes forventningsindeks for industrien (ISM manufacturing), en vekst fra 50,8 i oktober til 52,7 i november.Analytikerstanden hadde ifølge vår makrokalender på forhånd ventet en indeks på 51,5.Samtidig ble det kjent at byggeinvesteringene i USA steg 0,8 prosent fra september, mot ventet 0,4 prosent.Ifølge Reuters tangerer investeringene i private byggeprosjekter sitt høyeste nivå på nesten to år, noe som gir håp for BNP-veksten i 4. kvartal.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.