Vraker Strong Buy-anbefaling - ser 50 prosent oppside

Deutsche Bank nedgraderer et av de største børslokomotivene på Oslo Børs mens en aksjemygg også lider samme skjebne. Likevel meldes det som meget solid oppside.

Aksjemegler ved meglerbordet - Foto: AP

Meglerhuset Deutsche Bank melder tirsdag at de kutter anbefalingen på Statoil fra kjøp til hold. Kursmålet blir dog stående på 160 kroner på 12 måneders sikt, melder Bloomberg.Aksjen ble mandag sist omsatt for 149,10 kroner. Statoil er opp snaue 14 prosent i løpet av de siste 12 månedene.Samtidig har Terra Markets vraket sin Strong Buy-anbefaling på gruveselskapet Northland Resources i etterkant av selskapets Q3-tall. Meglerhuset forventer nå at selskapet må hente friske penger i nærmeste fremtid.Ny anbefaling er buy og kursmålet tas fra 18 kroner til 11 kroner.Aksjen ble mandag sist omsatt for 7,35 kroner, og trass i kuttene tror altså Terra på en oppside på rundt 50 prosent. Aksjen er ned nettopp 50 prosent i løpet av det siste året.