Vraker REC - innrømmer dårlig anbefaling

Meglerhuset Handelsbanken Capital Markets har i lang tid anbefalt kjøp av REC, mens aksjen bare har falt og falt. Nå tar man oppgjør med eget dårlig råd.

REC-nedtur

I uke etter uke har meglerhuset Handelsbanken Capital Market tviholdt på REC i sin portefølje av anbefalte aksjer. Dette til tross for at solselskapet bare har falt, falt og falt.Nå er det imidlertid slutt. Tirsdag melder meglerhuset at REC kastes ut fra deres portefølje og analytiker Anita Huun innrømmer glatt at dette burde ha blitt gjort langt tidligere.- I retrospekt har det definitivt vært en veldig dårlig anbefaling. Ting så mørkt ut for en tid tilbake, men vi trodde det var en reell mulighet for at etterspørselen ville ta seg opp når prisene gikk ned. Så ble situasjonen i Europa verre, og etterspørselen den gikk fra vondt til verre, sier Huun til iMarkedet Xpress.REC har siden 3. januar i år tapt 79 prosent av sin børsverdi, og skal man tro Huun & Co. går den utbombede aksjen også en usikkert tid i møte.- Neste år kommer det kutt i industriens subsidier. REC er derfor avhengig av en sterk avslutning på året, men ingen vet hvordan desember kommer til å gå, sier Huun til dn.REC er tirsdag ned 1,49 prosent til 3,95 kroner, og aksjen er omsatt for rundt 10 millioner kroner. Nedgangen de siste tre månedene er nå på nærmere 56 prosent.