Aksjene som investor-luring Volberg kjøper

At Tore Aksel Voldberg pleier å være flink til å time sine aksjekjøp er en håpløs underdrivelse. Her er aksjene han kjøpte i forrige uke.

Publisert 9. jan. 2012 kl. 14.52
Oppdatert 9. jan. 2012 klokken 14.55
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
Investor Tore Aksel Voldberg - Foto: Scanpix

Ferske aksjonærlister viser at ringreven Tore Aksel Voldberg via sitt Dukat AS kjøpte ytterligere 150.000 aksjer i Nordic Semiconductor i forrige uke.Voldberg sitter dermed på 1,26 prosent av selskapet, og er 19. største aksjonær med totalt 2,125 millioner aksjer.Nordic Semiconductor er mandag uendret på Oslo Børs og omsettes til 15,80 kroner, men endte ned over 30 prosent i 2011.Samtidig suser Voldberg og Dukat rett inn på Topp 30-listen i Norske Skog, hvor han nå står med 0,66 prosent av aksjene - totalt 1,25 millioner aksjer.Det holder til en 26. plass på listen over de største aksjonærer. Norske Skog er mandag ned 2,98 prosent til 4,88 kroner. Aksjen raste over 64 prosent i 2011.At Tore Aksel Voldberg er flink til å time sine aksjekjøp er en håpløs underdrivelse. Mannen ser ut til å ha en egen teft når det gjelder å snuse seg frem til selskaper som er like ved å slippe kursdrivende nyheter.Han lastet i sin tid voldsomt opp i selskapet Odim bare dager før Rolls-Royce slapp nyheten om at det vil kjøpe offshoreleverandøren. Unødvendig å si kanskje, men akkurat den dealen tjente investoren meget godt på.I september 2010 kjøpte han mengder av Tandberg-aksjer kort tid før et bud fra giganten Cisco tikket inn. Heller ikke denne handelen har han noe særlig grunn til å være misfornøyd med. Sistnevnte varp var så bra at Finanstilsynet bestemte seg for å se på saken.