- Blir det nye pressområdet i boligmarkedet

Styreleder Christian Vammervold Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund ser mer moderat vekst i boligprisene, men singler ut to nye pressområder der han venter kraftig prisvekst.

Foto: Scanpix
Børs

Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) på lavere prisvekst for boliger i 2012 . Styreleder Christian Vammervold Dreyer i NEF var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar. Han ser en mer moderat vekst i boligprisene i 2012. Etter to år med hhv. 8 og 9 prosent vekst i boligprisene, er NEFs prognoser nå en 4-prosents vekst i 2012. Men det vil alltid være avvik fra snittet, og Dreyer singler ut Drammen og Romerike som nye pressområder der han forventer kraftigere prisvekst.- Vi tror at en kombinasjon av den økte boligbyggingen, den internasjonale økonomiske uroen og Finanstilsynets innstramning med tanke på bankenes mulighet til å låne ut penger, vil gi en moderat prisøkning i 2012, sa Dreyer.Han ser også at "varelageret" i boligmarkedet ikke har vært lavere enn på fem år, og varsler et skred de neste 14 dagene .Vi ser også gjennom de viktigste hendelsene på Oslo Børs, de europeiske børsene. Iran har skutt opp testraketter, og stemningen i regionen piskes opp. Trygve Hegnar avskriver likevel et israelsk eller amerikansk angrep på Iran.Det var tekniske analyser av Statoil, Seadrill og Yara. Chartene fra dagens analyser finner du på våre Facebook-sider .Se opptak av programmet her Vi benytter flash på våre TV-sider. Flash kan lastes ned her .Har du spørsmål, tilbakemeldinger eller ønsker om tekniske analyser, send de til tvtips@hegnar.noSe også sendingen på TV8 hver dag klokken 17:00 og 23:00. Alle som har Get, RiksTV eller Canal Digital har tilgang til TV8 Oslo - TV8 Romerike - TV8 Asker og Bærum - TV8 Follo - TV8 Buskerud - TV8 SunnmøreDu finner kanalen ved å søke etter TV8 i menyen.Hos Get velger du kanal 88. Hos RiksTV velger du kanal 52 eller 53 (avhengig av hvor du bor i landet).

Nyheter
Næringsliv