Forvalter har klokker-tro på tre børsaktører

Forvalter Hogne I. Tyssøy i Holberg Fondene trekker tirsdag frem tre aktører på Oslo Børs som han har spesielt stor tro på.

Hogne Tyssøy - Foto: Iván Kverme, Finansavisen
Børs

Forvalter Hogne I. Tyssøy i Holberg Fondene trekker tirsdag frem tre selskaper på Oslo Børs som han har spesielt tro på: Bakkafrost, Gjensidige og Subsea 7.- Vi synes det Subsea 7 gjorde for ett år siden var et modig sprang med å bli en globalt ledende aktør i sin næring. Dette fremstår som et solid selskap med en god ordrebok, sier Tyssøy i et intervju med TDN Finans.Ifølge forvalteren er Gjensidige et selskap som gjennom lang tid har vist seg å være solid økonomisk med gode buffere, mens Bakkafrost har god drift, fokus på operasjonelle forhold og en sunn økonomi.Tyssøy sier videre at den vestlige verden fremover kan få flere år med lav vekst, men at børsene likevel kan komme til å heve seg grunnet bedriftenes inntjeningsbilde.- På lang sikt er det inntjening som vil drive aksjekurser. Det er mye som taler for at inntjeningsbildet bremser opp i vår del av verden. Aksjer er imidlertid ikke dyre i forhold til inntjeningsbildet og det er god støtte i dividende; en god såle i aksjemarkedet. Det som blir interessant i ukene som kommer er om det blir gjort justeringer i forhold til enkeltselskapers markedssyn, hvor det kan komme både positive og negative overraskelser i forhold til forventningsbildet, sier forvalteren.

Nyheter
Børs