Forvalterens fire aksjefavoritter

Delphi-forvalter har tro på at optimismen er på vei tilbake til aksjemarkedet. Her er hans favorittaksjer.

Publisert 12. jan. 2012 kl. 14.26
Oppdatert 12. jan. 2012 klokken 14.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
Espen Furnes. Foto: Finansavisen.

Forvalter i Delphi Fondene, Espen Furnes, mener at optimismen i aksjemarkedet er på vei tilbake og at ting er i ferd med å normalisere seg. Han tror at markedet har lært seg å leve med risikoen knyttet til gjeldskrisen i eurosonen, og spår i år en oppgang på 15 prosent på Oslo Børs, skriver Finansavisen.I motsetning til i fjor tror forvalteren at man nå kan gjøre litt mer aksjeplukking, og anbefaler kjøp av både Royal Caribbean Cruises (RCCL), EMGS og Carmaq. Han synes også at Golar LNG er en kjempespennende aksje.- Etterspørselen etter LNG stiger kraftig og Japan har vært en viktig bidragsyter etter at de stengte ned atomkraftverkene. Det er dessuten liten grunn til å tro at flåten ikke kommer til å vokse veldig kraftig fremover. Dette er for øvrig det eneste alternativet innenfor shipping, ettersom det fortsatt er veldig dårlige utsikter for både tørrbulk og tank, sier han til avisen.Følg HegnarOnline på Facebook her!