Hermanrud anbefaler 9 aksjer

First-trioen Harald Magnus Andreassen, Peter Hermanrud og Pål Ringholm er positive til aksjer. Her er favorittene.

Publisert 11. jan. 2012 kl. 14.52
Oppdatert 11. jan. 2012 klokken 15.09
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 126 ord
Peter Hermanrud - Foto: Scanpix

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen, aksjestrateg Peter Hermanrud og kredittanalytiker Pål Ringholm i Swedbank First Securities skriver i en oppdatering at anbefalingen om moderat overvekt i aksjer opprettholdes, melder TDN Finans."Europa går mot en resesjon som følge av finansiell innstramning og finansieringshindringer. Det viktigste for Oslo Børs fremover er likevel global vekst, ikke europeisk", heter det i oppdateringen.Det vises til positive tegn fra den amerikanske økonomien i desember og moderat kinesisk vekst. Trioen mener likevel det viktigste er at den umiddelbare risikoen for en europeisk bankkrise forsvant med Den europeiske sentralbankens likviditetstiltak mot slutten av 2011.Det understrekes at den kortsiktige risikoen i aksjemarkedet er høy.Swedbank First Securities anbefaler kjøp av EMGS, Farstad Shipping, Royal Carribean Cruises, Subsea 7, Rieber & Søn, Deep Sea Supply, DNB,Schibsted og Yara.