<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hermanrud: - REC kan 10-doble seg eller gå konkurs

First-strateg Peter Hermanrud mener REC-aksjen er den klareste 10-doblingskandidaten på Oslo Børs, men at en konkurs er mer sannsynlig.

Publisert 17. jan. 2012 kl. 06.31
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Peter Hermanrud - Foto: Scanpix

Strateg Peter Hermanrud i.Swedbank First Securities utelukker ikke at REC-aksjen kan gå i 40 kroner.- REC kan gå sinnsykt mye. Det er en god sannsynlighet for at aksjen kan 10-doble seg, sier Hermanrud til Finansavisen- Det er massiv overkapasitet. Bransjen er grusom. Derfor kan det gå kjapt når bransjen kommer tilbake. Kina har allerede subsidiert utbygging av solenergi i 2011 og det kan komme mer i 2012, sier strategen.- Men det er også massiv risiko i REC. Selskapet kan utmerket godt gå konkurs. Det er faktisk et sannsynlig utfall og mye mer sannsynlig enn at aksjen går 10-gangeren. Men 10-dobling er faktisk også et sannsynlig utfall. Si at det er 20 prosent. Da er REC en aksje du skal eie. Man skal ikke investere mye penger, men ettersom 10-dobling er langt innenfor det jeg vil si er et sannsynlig utfall, skal man eie aksjen, sier Hermanrud.