Jobbtall overbeviste ikke Wall Street

Til tross for en knallsterk arbeidsmarkedsrapport, endte to av Wall Street-indeksene i rødt på fredag.

Foto: Scanpix
Børs

Etter en solid børsuke på Wall Street gjorde bidro fredagens kursfall til viske bort noe av oppgangen.Investorene lot seg ikke overbevise etter at arbeidsmarkedsrapporten kom inn vesentlig bedre enn ventet og så mot Europa - hvor nedgangen fortsatte.Euroen fortsatte ned- Euroen fortsetter å falle, og det ser ut til å legge presse på vårt aksjemarked. Vi er en global økonomi nå, og hvis banker mislykkes i Europa er det grunn til bekymring, sa en senior equity analytiker, Kim Caughey Forrest til Market Watch.Euroen falt under 1,27 dollar for første gang siden september 2010, mens dollaren fortsatte å styrke seg mot japansk yen uken i gjennom.Amerikanske investorer så også ut til å bekymre seg over at den italienske regjeringens 10-årige lånerente holdt seg over 7 prosent, som ikke anses å være bærekraftig på lang sikt.To av tre sluttet nedDow Jones sluttet børsdagen ned 0,45 prosent til 12.359,92, men steg totalt 1,2 prosent uken i gjennom. Også S&P 500 sluttet dagen i rødt, ned 0,25 prosent til 1.277,81, og steg 1,6 prosent i løpet av årets første uke.Lyspunktet ble Nasdaq som kunne vise til en oppgang på marginale 0,16 prosent til 2.674,22. Gjennom børsuken har indeksen steget 2,7 prosent.For hver syvende aksje som falt steg åtte på New York Stock Exchange fredag, og det ble totalt omsatt aksjer for 710 millioner dollar, mot 3,6 milliarder dollar på NYSE Composite.Det ligger under fjorårets daglige gjennomsnittlige omsetning på 4,3 milliarder dollar.Aksjefall og oppgangAlcoa falt tilbake 1,3 posent etter at selskapet varslet at de hadde planer om å stenge eller begrense 12 prosent av sin globale smelteverk kapasitet, i forbindelse med en kraftig nedgang i aluminiumsprisene samt som et forsøk på å redusere råvarekostnadene.Netflix steg hele 8.4 prosent og er opp totalt 24 prosent i løpet av de siste fire dagene. Mens Eastman Kodak falt ytterligere 9.1 prosent og omsettes nå for 38 cent aksjen ettersom investorer fortsatte å legge press på selskapets trøblete økonomi.Knallsterke jobbtall Klokken 14:30 norsk tid fredag ble de ferske jobbtallene fra USA - Nonfarm Payrolls - sluppet. Fasiten viser at at det ble skapt 200.000 arbeidsplasser i desember. Markedet hadde på forhånd ventet en vekst på 155.000 arbeidsplasser.November-tallet ble nedrevidet fra 120.000 til 100.000, mens oktober-tallet ble opprrevidert fra 100.000 til 112.000. 1,64 millioner jobber ble skapt i løpet av 2011, det høyeste tallet siden 2006!Sysselsettingen i privat sektor økte med 212.000, mot ventet 165.000. Mens arbeidsledighetsraten kom inn på 8,5 prosent, mot ventet 8,7 prosent.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs