Oljeknøtt og biotek-baluba på rød børs

Mens Oslo Børs holdt seg i rødt onsdagen gjennom var det enkelte aksjer som sørget for feststemning.

Foto: Scanpix/Finansavisen
Børs

Oslo Børs holdt seg i rødt terreng onsdagen igjennom og hovedindeksen endte til slutt ned 0,75 prosent til 391,13.Det ble i alt omsatt aksjer og verdipapirer for 3,93 milliarder kroner.Hittil i år er OSEBX opp 1,61 prosent, og den første uken i januar er oppgangen hittil på 2,96 prosent.Mens tungvekteren - og dagens mest omsatte aksje - Statoil trakk ned, klatret både Yara og Rec solid opp.Men den ordentlige børsfesten fikk de ikke bli med på, den var det nemlig Sinoceanic Shipping, Bridge Energy og Bionor Pharma som stod for.- Store muligheter på børsen Analysessjef i Nordea Markets, Tore Østby, sier til HegnarOnline at han ser store muligheter i dagens prising, og mener Oslo Børs er billig- Hvis man venter til alle piler peker oppover igjen har nok toget allerede gått. Mange har alt for kortsiktig fokus - da mister man de store mulighetene som ligger i dagens prising, avslutter Østby.Rødt i Europa & USAMens Frankfurt-børsen stod ned 0,83 prosen, var Londons FTSE 250 ned 0,59 prosent ved børsslutt i Oslo.På Wall Street tynget både Dow Jones og Nasdaq ned henholdsvis 0,23 prosent og 0,32 prosent.Tamt for oljeprisenVed børsslutt stod et fat Brent-olje med februar-levering i 112,93 dollar, opp 0,72 prosent. Mens WTI-oljen falt tilbake 0,24prosent til 102,7 dollar.Ferske oljelagertall fra USA er ikke ventet før torsdag ettermiddag, da de amerikanske markedene holdt stengt mandag 2. januar.Oljefunn gav ingen oppgang Statoil har gjort et funn på anslagsvis 1,9 og 6,9 millioner utvinnbare fat oljeekvivalenter, opplyses det i en melding. Funnet ble gjort ved boring av brønnen Skinfaks Sør, blokk 33/12, i Nordsjøen rett vest for Gullfaks-feltet.Dette er Statoils fjerde infrastrukturnære funn i Gullfaks-området i løpet av en 10-måneders periode.Aksjen endte likevel ned 1,57 prosent til 156,50 kroner.Solid for Bionor Pharma Bionor Pharma har nå innrullert alle sine pasienter i sin studie av HIV-vaksinen Vacc-4x i kombinasjon med Endocine, opplyses det i en melding.Forskerne undersøker nå om nanasal administrasjon (nesedråper) med Eurocine Vaccines Endocine vil øke responsen ytterligere, ved å bedre å kunne håndtere HIV gjennom en enklere og mer effektiv administrasjon.Aksjen steg hele 16,66 prosent til 1,82 kroner.Videre steg også Sinoceanic Shipping hele 70,73 prosent. Aksjen ble "kun" omsatt ved 37 småhandler.Sevan Marine seilet også inn på vinnerlisten onsdag, med en oppgang på 20,74 prosent.Oljeknøtt knallet til Bridge Energy opplyser i en melding onsdag at selskapet har inngått en avtale for salg av oljen fra Duart-feltet til Shell Trading and Shipping Company.Avtalen skal være inngått til "fordelaktige betingelser" for både selskapet og motparten.- Betingelsene er basert på månedlige salgstall, som igjen baseres på faktisk produksjon og spotprisen i markedet. I tillegg er det avtalt salg av 171.525 fat olje produsert fra feltet siden 1. januar 2011 for 18,4 millioner dollar, tilsvarende 107 dollar pr fat, heter det.Selskapet ble også av Bloomberg ranket som en av fire selskaper med eventyrlig oppside onsdag.En god dag for Bridge som endte opp hele 19,88 prosent.Opp på strukturendring Archer snudde opp onsdag etter at aksjen stod i rødt både mandag og tirsdag som trolig skyldtes meldingen om at konsernsjef Jørgen Rasmussen forlater selskapet.- Selskapet tar fornuftige ledelsesgrep, som gjør at folk får tro på "pressur pumping"-virksomheten. Her har man slitt med å få inntjening på en del eiendeler, så har man hentet inn folk med solid bakgrunn, som man regner med vil kunne hjelpe selskapet i riktig retning, sier analytiker i Swedbank First Securities, Paal Holdø Dahl, sier til TDN Finans.Archer endte opp 1,08 prosent til 14,00 kroner.Videre steg også Norsk Hydro opp 0,58 prosent og Norwegian Air Shuttle opp hele 5,33 prosent.Det Norske-oppturDet Norske-aksjen endte opp 3,37 prosent til tross for at en analytiker mener at det ikke var noe fundamentalt som skulle tilsi at aksjen skulle stige så mye i dag.- Det blir boret en avgrensningsbrønn på Avaldsnes, og selv om ikke Det norske har eierskap der, kan det være forventninger til den. Samtidig ser vi at Lundin Petroleum er omtrent uendret, så det er nok ikke grunnen til Det norske-oppgangen, fortsetter han.Nye kontrakter til Nordic Semiconductor Nordic Semiconductor mottok onsdag formiddag en ny ordre på komponenter til PC/Mediakontrollersegmentet til en samlet verdi av 6,4 millioner kroner.Onsdag ettermiddag tikket nok en order på komponenter til en samlet verdi av 7,0 millioner kroner inn. Selskapet opplyser om at inntektene vil bli ført i segmentet for ASIC komponenter, og disse skal leveres i 2. kvartal 2012.Aksjen falt 1,25 prosent.REC legger ned mer Solselskapet REC meldte onsdag de planlegger å legge ned enda mer produksjon i Norge.- Langt fra sjokkerende, sier ekspertisen.Aksjen svarte med å stige 3,70 prosent.Også Yara endte opp 1,06 prosent til 255,60 kroner.- Ikke selg! Dahlman Rose & Co har onsdag oppgradert John Fredriksens tankrederi Frontline fra salg til hold, melder TDN Finans.Aksjen endte uendret.Slik gikk det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs