Solgte alt av aksjer i mai - tror på børsrally nå

For åtte måneder siden trodde han på børsfall og solgte alt han hadde av aksjer. Nå spår investor Nicolai Grove-Knutsen børsrally fremover og har en soleklar favorittaksje.

Nicolay Grove-Knutsen - eget foto

Investor Nicolay Grove-Knutsen, som flere ganger har vært representert på listene over de 30 største aksjonærer i en rekke Oslo Børs-selskaper, fortalte til HegnarOnline i mai i fjor at han hadde solgt alt han eide og hadde av aksjer.Grove-Knutsen trodde da på børsfall og mente hovedindeksen kom til å være nærmere 300 enn 500 ved årsskiftet - en påstand han fikk rett i så vidt det var.Sluttnoteringen for Oslo Børs i 2011 ble som kjent 384,95 mens hovedindeksen stod i 435,19 da Grove-Knutsen kom med sin dystre spådom.- Jeg skal holde meg helt unna markedet fremover og tidligst begynne å se på aksjer til høsten. Cash is King akkurat nå. Det kommer til å bli litt hopp og sprett, men trenden blir nedadgående, sa Grove-Knutsen til HegnarOnline for snaue åtte måneder siden.Nå er investoren imidlertid tilbake i markedet og syns flere aksjer begynner å se spennende ut. Han tror videre at hovedindeksen på Oslo Børs vil være over 500 poeng i løpet av året, og at man kanskje vil nå dette målet allerede i løpet av våren.- Den viktigste internasjonale grunnen til å gå inn akkurat i disse dager, er ECB sin pengeinnsprøytning i europeiske banker. Denne og senere innsprøytninger vil bidra til økonomisk vekst, men også føre til inflasjon og dermed pengeflukt til aksjer. USA begynner også å komme på fote igjen. De trekker seg ut av Irak og bare dette vil spare enorme summer på budsjettene, sier Grove-Knutsen til HegnarOnline.Investoren sier at det først og fremst er Nokia han har fått øynene opp for og som han kommer til å investere i fremover. Kursmålet han har satt på aksjen er 16 dollar, mens den for tiden omsettes til 5,14 dollar på børsen i USA.Skulle investoren få rett i sin Nokia-spådom, har aksjen med andre ord en potensiell oppside på rundt 210 prosent.- Vi mener Nokia har fått fortjent mye juling i årene som har gått, men at de nå har fått ryddet opp i problemene og er på rett vei. Den nye telefonen Lumina er ett bevis på at selskapet er tilbake på topp og så snart en hel rekke nye touchtelefoner lanseres, vil også profitten komme tilbake, sier Grove-Knutsen.Han tror Nokias ferske samarbeid med Microsoft også vil kunne føre til at sistnevnte kjøper finnene, men at dette ikke er aktuelt med det aller første. Grove-Knutsen tror Microsoft først ønsker å se om samarbeidet og de nye Windows-telefonene fungerer.Investoren legger nå selv 3 millioner kroner på bordet som han investerer i Nokia.Til tross for gryende optimisme ser investoren imidlertid også klare skjær i sjøen.- Ledigheten internasjonalt vil fortsatt være høy fremover. Dette mye grunnet at det ikke er behov for den samme mengden arbeidskraft som før. I dette ligger også en fremtidig fare i at sentralbankene vil holde rentene for lave for lenge for å få ned ledigheten. Dette vil føre til overoppheting i økonomien og nye økonomiske bobler, sier Grove-Knutsen.I mai uttalte investoren til HegnarOnline at han hadde aksjefond på gang. Dette er fremdeles ikke på fote, men Grove-Knutsen mener lanseringen er like om hjørnet.- Vi har ett investeringselskap under etablering som heter Vikingsinvest.com. Firmaet er ennå ikke formelt etablert, men blir det i disse dager. Fondet skal i første omgang bli tilført 2 millioner kroner, sier investoren.En aksje Grove-Knutsen & Co. definitivt ikke kommer til å satse på i fondet sitt er Apple, som ifølge investoren nå er rigget for fall.- Apple har vært en suksesshistorie uten like, men mye takket være nå avdøde Steve Jobs. Vi ser imidlertid allerede nå tendenser til at arven etter Jobs settes i fare, blant annet ved raskere produktlanseringer og produkter med mer kompliserte brukergrensesnitt. Apple vil tjene penger en stund til, men det meste av potensialet er tatt ut i aksjen, sier Grove-Knutsen.Apple er opp rundt 20 prosent på børsen i USA det siste halve året, men er bare opp 5,50 prosent den siste måneden.