To ganger kjøpssignal - 32 prosent oppside

Swedbank First Securities har tatt en nærmere titt på en av lokomotivene på Oslo Børs og rykker nå ut med fersk kjøps-anbefaling. To andre aksjer er i ferd med å gi kjøpssignal.

Publisert 13. jan. 2012 kl. 13.07
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
Tradere på gulvet - Foto: AP

Swedbank First Securities melder fredag at de hever sin anbefaling på Norsk Hydro fra nøytral til kjøp. Kursmålet oppjusteres i tillegg fra 35 kroner til 40 kroner.Meglerhuset mener ifølge TDN Finans at risikoen for en kraftig nedgang i aluminiumsmarkedet har avtatt betydelig de seneste par månedene.- De makroøkonomiske tallene har bedret seg, det er meldt om betydelige kapasitetskutt og den kinesiske produksjonen har falt mye som følge av kraftrelaterte problemer og svake finanser, heter det i en oppdatering fra analytiker Hans Erik Jacobsen.Norsk Hydro stiger fredag 1,24 prosent til 30,23 kroner. Dermed skulle oppsiden være på omlag 32 prosent.Samtidig skriver Christiania Securities at både Marine Harvest og Yara International er i ferd med å gi ferske kjøpssignaler på børsen.Førstnevnte skal ha gitt kjøpssignal da den torsdag brøt opp gjennom 3 kroner, mens kurser over 260 kroner for Yara vil signalisere kjøp.Marine Harvest er fredag opp 3,56 prosent til 3,14 kroner mens Yara stiger 1,57 prosent til 252,40 kroner.