Aksjene stiger på New York-børsen

Investorene på New York-børsen tolker dagens økonomiske nyheter. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

AP Photo/Jin Lee
Børs

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,11 prosent og står i 2.955,12 poeng, mens Dow Jones står i 12.978,10 poeng etter en oppgang på 0,22 prosent.Utviklingen kan du følge herHellas Det er nå klart at den greske krisepakken blir på 130 milliarder euro. Dersom alt går som planlagt skal den greske gjelden reduseres til 120,5 prosent av BNP i 2020. Ifølge Reuters stiller flere økonomer nå spørsmålstegn rundt landets evne til å håndtere selv en redusert gjeldsbyrde.I en rapport skrevet for Troikaen (ESB, IMF og EU) understrekes utilstrekkeligheten av redningspakken på lengre sikt. Rapporten tegner også et svakt utsiktsbilde for Hellas.- Vi mener at grekernes gjeld ikke er bærekraftig selv etter denne avtalen. Om grekerne klarer å levere kutt som er dype nok, kan dette svekke økonomien så mye at gjeldsbyrden paradoksalt nok øker, skriver DNB Markets i en analyse.I dagens rapport fra Nordea forklarer sjefanalytiker Erik Bruce hva den greske krisepakken innebærer.-Nå gjenstår blant annet at de private obligasjonseierne skal godkjenne nedskrivningen som er forhandlet fram på deres vegne, sier sjefanalytikeren.-Lekkasjer fra en hemmelig offisiell rapport som omhandler hva som kan gå galt illustrere også at Hellas-problemet neppe forsvinner med dette selv om sannsynligheten for mislighold i nær framtid er redusert. Avtalen var nok trolig i stor grad priset inn, men euroen styrket seg ved annonseringen, avslutter Bruce.Wal-Mart Stores, Macy's og Home Depot I fjerde kvartal 2011 fikk Wal-Mart Stores et resultat fra videreført virksomhet på 1,51 dollar pr. aksje, mot 1,41 dollar pr. aksje for et år siden. Det var ventet et resultat på 1,46 dollar pr. aksje.Aksjen faller 1,71 prosent i førhandelen.Macys og Home Depot stiger henholdsvis 3,59 prosent og 3,51 prosent etter å ha lagt frem bedre kvartalstall enn ventet.

Nyheter
Børs