Børsene stiger i Asia

Optimistene dominerer på de asiatiske børsene fredag. Flere ting oppmuntrer investorene. Følg utviklingen her.

Kvinne smiler ved børsen i Sør-Korea - Foto: AP
Børs

De fleste asiatiske børsene stiger fredag.Markert opp i Tokyo I Tokyo ligger Nikkei an til en oppgang på 0,44 prosent, mens den bredere Topix-indeksen legger på seg 0,67 prosent. Shanghai Composite-indeksen i Kina stiger like mye, mens Hang Seng i Hong Kong er blant unntakene, og faller 0,1 prosent.Kospi 200 i Sør-Korea trekker opp 0,4 prosent, mens Australia-børsen avanserer 0,5 prosent.Dette oppmuntrer investorene Investorene lar seg oppmuntre av at forbrukertilliten i Sør-Korea nå er på sitt høyeste på tre måneder.Tallene kommer dagen etter at den tyske sentiment-indeksen IFO steg til sitt høyeste nivå på syv måneder i februar, og at antallet førstegangssøkere i USA (jobless claims) holdt seg på de laveste nivåene på fire år.Sentralbanksjefen i Australia, Glenn Stevens, mener ifølge Bloomberg at landets styringsrente er "omtrent riktig for øyeblikket".- Bullmarkedet vil fortsette Samtidig er bekymringer for at eurokrisen vil forstyrre global produksjon redusert. Finansministre og sentralbanksjefer fra G20-landene vil i morgen møtes i Mexico for å diskutere innskudd av frisk kapital til IMF for å ta brodden av krisen i Europa.BNP-tallene fra Tyskland senere i dag er ventet å vise en vekst på 1,5 prosent i 4. kvartal.- Det sykliske bullmarkedet vil fortsette. Hvis du er en langsiktig investor, er ikke verdsettelsene så høye, sier senior aksjestrateg Scott Wren hos Wells Fargo Advisors til Bloomberg Television.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs