Hellas hemmer børsen

Redningspakken er klar, men investorene tviler fortsatt på Hellas. På Oslo Børs er Funcom, RCCL og REC blant taperne, mens Yara er blant lyspunktene.

Foto: Scanpix
Børs

På en dag uten de altfor store bevegelsene, står hovedindeksen på Oslo Børs i skrivende stund i 422,75. Dette tilsvarer en nedgang på 0,55 prosent.Det er så langt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.212 millioner kroner. Så langt i år er hovedindeksen opp 9,8 prosent, mens den er ned 3,1 prosent det siste året.Utviklingen skjer i kjølvannet av en flat dag på Wall Street i går, der Dow Jones en stund så 13.000-tallet for første gang siden 2008. Asia-børsene kunne tidligere i dag notere seg for solid oppgang.I Europa peker de toneagivende børsene ned. Tyske DAX faller 1,1 prosent, mens både franske CAC 40 og britiske FTSE 100 er ned hhv. 0,6 og 0,5 prosent.Futureshandelen peker mot en svakt negativ start på Wall Street onsdag. Dow Jones-, Nasdaq- og S&P 500-futures faller alle rundt 0,1 prosent.Tviler fortsatt på Hellas Investorene fikk i dag tygge på skuffende PMI-tall for eurosonen. De europeiske innkjøpssjefenes forventningsindeks kom inn svakere enn ventet i februar - både for industrien og tjenestesektoren.PMI for industrien steg fra 48,8 til 49, men var ventet inn på 49,4. PMI for tjenestesektoren falt fra 50,4 til 49,4, mens den var ventet opp til 50,6. Indekser over 50 viser tiltagende aktivitetsnivå.Tallene har trigget nye bekymringer for resesjon i eurosonen. På den annen side kom ordretall fra industrien inn langt bedre enn ventet i desember.Selv om avtalen for en ny redningspakke er klar, er investorene ennå ikke overbeviste om Hellas. Og tvilen forsterker i dag av at Fitch Ratings har nedgradert Hellas fra "CCC" til "C" - "konkurstruet".- Vi sitter fortsatt igjen med noen store spørsmål: har Hellas nok penger, selv nå etter den andre redningspakken? Kan landet generere den nødvendige veksten? spør aksjestrateg Henk Potts i Barclays Wealth ifølge Reuters.Samtidig peker han på andre faktorer som vil begrense nedsiden for aksjer.- Generelt har følelsen i markedene vært mer positiv siden starten av året. Krisen i eurosonen har blitt hjulpet av nylige tiltak. USAs økonomi har fått større momentum, legger Potts til.Yara stiger, REC faller I oljemarkedet peker pilene svakt ned onsdag.Brent april-olje handles for 121,37 dollar, som er ned 29 cent fra sluttnoteringen i går. WTI-oljen faller 58 cent til 105,67 dollar fatet. Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs tirsdag kostet Brent-oljen rundt 120,40 dollar fatet.På Oslo Børs er Statoil blant få tungvektere som stiger, nærmere bestemt med 0,6 prosent til 153,80 kroner.Yara markerer seg også positivt, med 2,6 prosent oppgang til 270,10 kroner. Volumet 482 millioner kroner er dagens høyeste.Orkla, Storebrand, Aker og Polarcus stiger forsiktig.Ellers er det mest rødfarge å spore. RCCL trekker ned 3,5 prosent til 168,50 kroner. Toppsjef og styreformann Richard D. Fain har solgt 65.000 aksjer til kurs 30,84 dollar for å dekke en skatteregning.Frontline og REC trekker begge ned rundt 2,5 prosent.Funcom til bunns Funcom straffes med en kursnedgang på 7,0 prosent til 18,60 kroner, etter at selskapet i morges meldte om utsatt lansering av sitt nye spill, The Secret World. Aksjen topper dermed taperlisten. På det laveste i åpningen var den nede i 17 kroner.Funcom steg hele 250 prosent på Oslo Børs i fjor, mye takket være forventningene til det nye spillet.Nærmest på taperlisten følger North Energy, som er ned 6,7 prosent til 10,45 kroner etter å ha lagt frem tall. Sevan Marine var først opp etter å ha lagt frem sine tall for 4. kvartal, men er nå ned 4,1 prosent til 12,95 kroner.Sevan-rapporten viser fremdeles mye rødt, men situasjonen må sies å være på bedringens vei.Les alt om dagens kvartalsrapporter her!Disse aksjene stiger mest Vinnerlisten toppes av Nio Security, som stiger 10 prosent til 3,19 kroner.Nærmest følger Wentworth Resources på pluss 9,1 prosent til 6,44 kroner, mens Sinoceanic Shipping og Navamedic trekker opp 7,6-7,8 prosent.Sistnevnte er for øvrig en av Sigma Fondenes favoritter.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs