Oslo Børs åpner svakt opp - REC faller noe

Hovedindeksen ved Oslo Børs har startet meget nervøst torsdag. For en av aksjerakettene så langt i 2012 bærer det imidlertid rett ned. REC faller noe så langt, mens oljemygg stiger etter solide tall.

Børs

Hovedindeksen ved Oslo Børs stiger forsiktig fra start torsdag og er opp 0,05 prosent til 426,09.Det er så langt torsdag omsatt aksjer og egenkapitalbevis på børsen for 330 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 10,68 prosent. Det siste året er den ned 2,01 prosent.North Energy, Norse Energy, Wentworth Resources og RXT er blant aksjene i fokus så langt torsdag. De tre førstnevnte stiger friskt mens RXT er børstaper så langt på dårlige tall.REC faller 2,7 prosent til 4,64 kroner på subsidienytt fra Tyskland. Fra intradag topp den 10. februar har aksjen nå falt 22,7 prosent. På Wall Street onsdag ble det fall for første gang på fem dager. Utslagene ble imidlertid ikke de største. Dow Jones endte ned 0,21 prosent til 12.838,67 poeng mens S&P 500 endte ned 0,33 prosent.På børsene i Asia-regionen ble det imidlertid oppgang totalt, selv om mange markeder endte i rødt. Nikkei 225 steg 0,44 prosent.En megler TDN Finans snakket med torsdag morgen trodde Oslo Børs ville starte noe nervøst og retningsløst.Han pekte blant annet på små endringer i USA og oljeprisene, og mente at fokus torsdag vil være på de amerikanske uketallene for antallet førstegangsøkere til ledighetstrygd, som kommer klokken 14:30 norsk tid.Blant de aksjene som faller mest akkurat nå finner man blant annet Oslo Axess-aksjen Nexus Floating Production, som er ned 20 prosent til 0,16 kroner.RXT - som er opp 30 prosent den siste måneden - får seg en smell torsdag og er så langt ned 10,75 prosent til 1,41 kroner. Selskapet la frem skuffende tall i morgentimene. PSI Group faller igjen og er ned 2,32 prosent til 4,20 kroner.Blant de store er det mest fall for REC, som er ned 2,01 prosent til 4,67 kroner. Tyske myndigheter meldte torsdag morgen at de klokken 12.30 skal komme med en melding vedrørende solsubsidiene i landet.RCCL er ned 1,67 prosent mens DNB faller rundt 0,60 prosent.Heller ikke Intex Resources, Norwegian, Archer eller Golden Ocean har fått en god start på børsdagen.Statoil er uendret så langt og omsettes for 155,30 kroner mens Yara er opp 0,07 prosent. Telenor stiger 0,10 prosent. Blant de aksjene som stiger akkurat nå finner man blant annet SinOceanic Shipping, som er opp 9,83 prosent til 6,59 kroner. Prospector Offshore Drilling stiger 7,82 prosent til 12,40 kroner.Børsraketten Wentworth Resources, som er opp over 40 prosent den siste måneden, la frem tall torsdag morgen og markedet likte tydeligvis hva de fikk servert. Aksjen er opp 8,23 prosent til 7,10 kroner.Også Funcom, Flex LNG, North Energy, Norse Energy og Siem Offshore (tall torsdag morgen) stiger friskt på børsen for øyeblikket.Omsetningen blant mange av vinnerne og taperne er til nå meget begrenset.Seadrill, Yara International og Statoil er akkurat nå de mest omsatte aksjene på børsen.Oljeprisen på stedet hvilOljeprisen faller litt torsdag morgen, men prisene er lite endret siden Oslo Børs stengte onsdag.Brent for levering i april omsettes nå til 122,64 dollar, ned 0,19 prosent inneværende døgn, mens WTI-oljen er ned 0,27 prosent til 105,99 dollar.Da siste aksje ble omsatt på Oslo Børs onsdag kostet brentoljen rundt 120,80 dollar fatet. Senere på kvelden stanget den såvidt gjennom 123 dollar før den falt litt tilbake igjen.- Den bredere markedsstemningen er uansett fortsatt positiv. Irans atomprogram er stadig en betydelig trussel på oppsiden, sier Tim Evans, oljetrader i Citigroup ifølge Marketwatch og TDN Finans.Analytikere anslår nå at bekymringene rundt forstyrrelser i oljeforsyningen fra Midtøsten gir en oljepris som er 10-20 dollar over de nivåene man eller ville sett.Ferske lagertall fra American Petroleum Institute (API) onsdag kveld viste at lagrene steg med 3,6 millioner fat i forrige uke til 341,4 millioner fat.Samtidig steg bensinlagrene med 0,3 millioner fat til 231,7 millioner fat mens lagrene for destilater var opp 0,6 millioner fat.Utnyttelsesgraden av raffineriene var opp 2,9 prosentpoeng og kom inn på 83,7 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her. Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs