Den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernanke er med på å sende de asiatiske børsene oppover tirsdag.I sin tale mandag uttalte han blant annet at det ennå ikke er sikkert at bedringen den amerikanske i sysselsettingen vil fortsette, men at sentralbanken fremdeles er åpen for å bidra, og at den holder verktøyskrinet åpent.- FEDs innstilling til å støtte den økonomiske oppturen gjennom politiske lettelser og likviditet i markedet løfter stemningen. Bekymringene rundt gjeldskrisen i Europa blir feid vekk, sier forvalter ved Shinkin Asset Management, Tomomi Yamashita, til Bloomberg news.I tillegg til Bernanke uttalelser, er også den sør-koreanske forbrukertilliten (consumer confidence) med på å løfte børsene.Indeksen steg til 101 i mars, opp fra 100 i februar. Det er det høyeste nivået på fire måneder, og en indeks over 100 betyr at optimistene er i overtall.Samleindeksen MSCI Asia Pacific steg mandag 1,3 prosent. Hittil i år har indeksen steget 10 prosent.I Japan steg Nikkei hele 2,36 prosent, mens den bredere Topix-indeksen endte opp 2,42 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrker seg 1,43 prosent.CSI 300-indeksen i Kina falt 0,24 prosent, mens Kospi i Sør-Korea steg 0,90 prosent.S&P/ASX 200-indeksen i Australia styrket seg 0,90 prosent, og Straits Time i Singapore er opp 0,98 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og