Sentralbanksjef Ben Bernanke bidro til å sende børsene ut i et minirally i New York mandag. Han sa blant annet at det ennå ikke er sikkert at bedringen i sysselsettingen vil fortsette, at sentralbanken fremdeles er åpen for å bidra og at den holder verktøyskrinet åpent.I følge Marketwatch, dithen at han fremdeles er åpen for å bidra med stimulansetiltak tilsvarende de som siste tre årene har hjulpet aksjemarkedet opp fra grøfta og samtidig sørget for nedgang i arbeidsledigheten.At den lavere arbeidsledigheten (ned fra 10 til 8,3 prosent) delvis skyldes at den aktive arbeidsstyrken er redusert fra 66 til 64 prosent berørte han ikke direkte, men investorene la ikke vekt på det eller de skuffende tallene fra boligmarkedet.Ikke alle var overbevist om at de hørte at Bernanke sa at han er beredt til å tilføre enda mer likviditet når operasjon Twist er over i juni, men dollaren svekket seg i hvert fall.Det kan bety at markedet mener det fremdeles er en mulighet for ytterligere kvantitative tiltak i en eller annen form.Dow Jones steg 1,23 prosent til 13.241,63 mens Nasdaq hoppet 1,78 prosent til 3.122,57. S&P 500 steg 1,39 prosent til 1.4126,51.Bare 2 av de 30 aksjene som inngår i Dow Jones falt mens IBM, Exxon Mobil og United Technologies var blant de aksjene i indeksen som steg mest.For hver aksje som falt på NYSE var det 3 som steg. På Nasdaq var det mer enn 3 aksjer som steg for hver som falt.Apple steg 1,83 prosent til 606,98 dollar og ny all-time high igjen. Det verdsetter selskapet til 566 milliarder dollar, tilsvarende 3.210 milliarder kroner.Microsoft steg 1,81 prosent mens Google steg 1,05 prosent. Oracle steg 2,14 prosent. Amazon og Baidu steg over 4 prosent.Bank of America steg 0,81 prosent mens JP Morgan steg 2,19 prosent. Citigroup og Wells Fargo steg henholdsvis 0,79 og 2,56 prosent mens Morgan Stanley steg 4,13 prosent.IBM endte opp 1,11 prosent mens Exxon Mobil steg 1,73 prosent på oljeprisen som passerte 107 dollar på råvarebørsen i New York. Chevron Texaco steg 1,39 prosent.Frontline endte høyt på taperlisten, med et fall på 4,76 prosent.