I dagens rapport fra Nordea kommenterer seniorøkonom Katrine Boye mandagens positive utvikling i aksjemarkedet.-Etter en uke med sure markeder råder det nå en svært positiv stemning. Aksjemarkedene var bra opp i USA var opp i går kveld og oppgangen har fortsatt i Asia over natten, sier Boye.-Det var to hovedtemaer som var gjeldende - at Tyskland og Angela Merkel ser ut til å støtte forslaget om å la de to europeiske krisefondene EFSF (det midlertidige) og ESM (det nye permanente) løpe parallelt og en tale av Bernanke hvor han signaliserte fortsatt ekspansiv pengepolitikk, sier Boye.-Han hintet ikke direkte om noen ny runde med kvantitative lettelser, QE3, men aktørene i aksjemarkedet kan ha tolket hans svært moderate syn på arbeidsledigheten som et tegn på at her vil det komme ytterligere pengepolitiske stimulanser, avslutter Boye.