Oslo Børs falt jevnt og trutt hele torsdag.Hovedindeksen endte til slutt i 420,40, ned 1,42 prosent, og det ble omsatt aksjer for 4,56 milliarder kroner.Så langt i år har Oslo Børs styrket seg 9,21 prosent, mens den de siste tolv månedene har falt 5,45 prosent.Oljeprisen var en av faktorene som trakk Oslo Børs ned torsdag.Brent-oljen med levering i mai ble ved børsslutt omsatt for 122,82 dollar fatet, ned 1,08 prosent, mens WTI-oljen falt 1,88 prosent til 103,43 dollar fatet.Prisene fikk en kraftig knekk onsdag etter at lagertallene fra DOE i USA viste langt større bygging enn ventet.Lagrene steg i forrige uke med 7,1 millioner fat til 353,4 millioner fat. Dette er det høyeste nivået siden 26. august i år, skriver TDN Finans. Det var ventet en lagerbygging på 2,6 millioner fat.Samtidig uttalte Saudi-Arabias oljeminister Ali Naimi at landet gjerne ser at oljeprisen ligger noe lavere enn det den gjør nå.- Vi har hatt et svakt etterspørselscenario for USA en stund nå. Dersom det besluttes å frigi strategiske reserver, vil prisen på WTI-olje trolig falle under 100 dollar pr fat, sa sjef for markedsstrategi i CMC Markets Asia Pacific, Michael McCarthy, til Bloomberg.Statoil endte ned 2,11 prosent til 152,80 kroner. Av torsdagens 20 mest omsatte aksjer på Oslo Børs, stod hele 19 av dem i rødt da dagen var omme.Yara falt 0,30 prosent, mens Seadrill endte ned 1,27 prosent. Telenor falt 0,95 prosent. DNB, Norsk Hydro og PGS falt henholdsvis 3,01, 0,36 og 2,69 prosent.Det eneste unntaket var Subsea 7, som styrket seg 0,55 prosent til 146,50 kroner. Både og anbefalte torsdag kjøp av aksjen. IGE Resources var torsdagens vinner på Oslo Børs, etter at aksjen steg markerte 13,09 prosent til 0,95 kroner.Oppgangen kom etter at selskapet meldte at de har for utviklingen av Nickel Mountain Resources ABs Rönnbäcken Nickel-prosjekt.Ifølge meldingen vil ikke nyheten påvirke IGE-styrets intensjon om å forslå en fordeling av IGEs aksjer i Nickel Mountain til sine aksjonærer og søke listing av Nickel Mountain på Oslo Børs eller Oslo Axess i løpet av 2012. Blant de mest omsatte aksjene torsdag, var DNO International lenge en av de få som steg. Etterhvert snudde stemningen, og aksjen endte til slutt ned marginale 0,09 prosent til 10,05 kroner.I forrige uke var det ABG Sundal Collier som hyllet DNO. Torsdag 14 til 16 kroner, noe som tilsvarer en oppside på solide 60 prosent.Oppgraderingen kom etter at oljeselskapet i forrige uke sendte ut en ny produksjonsoppdatering fra Tawke-feltet i irakisk Kurdistan. Solgiganten SMA Solar meldte torsdag i sin årsrapport at det .Det sendte REC opp på Oslo Børs torsdag morgen, men aksjen snudde og endte til slutt ned 2,67 prosent til 3,50 kroner.- Vi ser for tiden en sterk etterspørsel for taksolcelleinstallasjoner. Vi mener dette hovedsakelig skyldes stor usikkerhet knyttet til de foreslåtte store kuttene i solarsubsidier i Tyskland. I kontrast så har prosjektvirksomheten i Tyskland opplevd en sterk nedgang i etterspørselen ettersom anlegg over 10 megawatt ikke lenger vil motta subsidier, skev SMA Solar i rapporten, ifølge TDN Finans. Siem Offshore-datteren Siem Offshore Contractors ble torsdag , tilsvarende 342 millioner kroner.Kontrakten er knyttet til installasjonsarbeid på en offshore vindmøllepark i tysk del av Nordsjøen.Aksjen steg 0,46 prosent til 10,90 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og