Banca Monte dei Paschi di Siena, verdens eldste bank, falt over 10 prosent på børsen i Milano. Også verdien av Europas største bank UniCredit sank kraftig.Børsnedgangen forklares med at bankene tapte store summer i løpet av fjoråret. Den italienske indeksen FTSE Mib endte ned 3,30 prosent torsdag.Også i andre europeiske land pekte børspilene nedover, og den britiske indeksen FTSE 100 falt 1,15 prosent i løpet av dagen. I Oslo sank hovedindeksen 1,4 prosent til 420,40 poeng.Oljeprisen sank også, delvis som et resultat av nyheten om at USAs oljelagre vokste i forrige uke. I tillegg har Saudi-Arabia lovet å bidra til å presse prisen nedover.Prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet falt 1,28 dollar til 122,88 dollar i London torsdag. Nedgangen for amerikansk lettolje for levering i mai var på 2,80 dollar per fat i New York. (©NTB)