Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,43 prosent før den sluttet på 434,50 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,4 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har børsen falt 0,40 prosent mens hovedindeksen er opp 12,87 prosent hittil i år.Et fat Nordsjøolje, med levering i mai, omsettes for 125,76 dollar, opp 0,50 prosent.Lundin Petroleum har funnet en 54 meter lang brutto oljekolonne i avgrensningsbrønn 16/2-11 på Johan Sverdrup-feltet i PL501, opplyses det i en melding, ifølge TDN Finans. En fullskala produksjonstest viste en flyt på over 2.700 fat olje per dag gjennom en 40/64-dyse.Johan Sverdrup-feltet besto opprinnelig av to felt som henger sammen - Aldous og Avaldsnes, som nå må bygges ut som ett felt. Det er roten til konflikter blant eierne, som selv må fordele verdiene i det nye feltet.Det norske eier 20 prosent og Lundin eier ti prosent av Aldous. Sistsnevnte eier også 40 prosent av Avaldsnes, mens Statoil eier 40 prosent i hvert av feltene.I dag har det også blitt kjent at den franske oljeservice-giganten Technip har sikret seg en på britisk sokkel i Nordsjøen.Verdien på den nye avtalen skal ifølge TDN Finans være på 4,6 milliarder kroner.Statoil, som eier 4,84 prosent i prosjektet, la i dag på seg 0,70 prosent. Lundin kunne vise til en oppgang på syv prosent. med GE Healthcare om å utvikle en blodbasert test ved bruk av DiaGenics genekspresjonsteknologi på pasienter med mild kognitiv svikt, en sykdom forbundet med risiko for å utvikle Alzheimers sykdom.Avtalen innebærer også en opsjon for GE Healthcare på lisensiering og kommersialisering av testen.- Samarbeidet vi annonserer i dag er del av arbeidet for å forstå og identifisere Alzheimers sykdom på et tidlig stadium. Å finne en signatur som kan identifisere hvilke pasienter som er i risikosonen for å utvikle sykdommen kan hjelpe leger i å ta kvalifiserte og bedre beslutninger om videre behandling, sier Jonathan Allis, General Manager, MI PET Segment, GE Healthcare Medical Diagnostics.DiaGenic hoppet 11,22 prosent på Oslo Børs. som omhandler salg av to anlegg. Selskapet skriver i den første meldingen at de nå har inngått avtale om salg av Follum til Viken Skog.Netto salgsproveny er i størrelsesorden 60 millioner kroner, som forfaller ved overtakelse, og salget vil gi en regnskapsmessig gevinst i 1. kvartalsregnskapet på 30 millioner kroner.Norske Skog har videre inngått avtale om et salg av Norske Skog Bio Bio i Chile til Group BO, et konsortium av chilenske investorer.Prisen er opplyst være på 56 millioner dollar, tilsvarende 322 millioner kroner. Group BO planlegger å fortsette avispapirproduksjonen.Aksjen la på seg 2,86 prosent. Nordic Semiconductor har mottatt en ny ordre på komponenter til PC/Mediakontrollersegmentet til en samlet verdi av 29,8 millioner kroner.Komponentene skal leveres i 2. og 3. kvartal 2012.Aksjen klatret 3,47 prosent på Oslo Børs. Uken startet også med en solid oppgang for Norwegian. Her kunne aksjonærene glede seg over at verdien på selskapet økte med 11,92 prosent.Ifølge E24 mener analytiker Petter Nystrøm i ABG Sundal Collier at oppturen skyldes et positivt resultatvarsel fra det britiske lavprisselskapet Easyjet. I den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning advarer investeringsdirektør Stig Myrseth mot trusselen fra gjeldstyngede nasjonalstater.-Ved eksplisitt mislighold så som i Hellas vil verdien på både statsobligasjoner og aksjer påvirkes negativt. Ved indirekte mislighold gjennom pengetrykking vil resultatet bli stagflasjon. , sier Myrseth. I den siste ukerapporten fra Nordea skriver strategene at de velger å beholde nøytralvekten mellom aksjer og renter. USA og Emerging Markets trekkes nok en gang frem som børsvinnere. Utsendinger fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) er kommet til Aten for å drøfte nye innstramminger i den greske økonomien.Tysklands statsminister advarer sterkt mot at Hellas går ut av eurosonen. Delegasjonene fra EU og IMF som kom til Aten mandag, skal diskutere forslag om ytterligere utgiftskutt med den greske regjeringen. Til sammen er det snakk om nedskjæringer på 11 milliarder euro, eller nærmere 84 milliarderHer finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .