Hovedindeksen på Oslo Børs sluttet onsdag på 426,47, etter en nedgang på 0,7 prosent.Seniorøkonom Katrine Boye i Nordea Markets var dagens gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarTV. Her kommenterte hun Nordeas nye makrorapport. Sendingen kan du se i opptak her.Europa, Wall Street ser rødt ordreinngangen for varige goder i USA steg vår makrokalenderStrategisk olje slippes fri? frislipp av strategiske oljereserverSjokkøkning i USAs oljelagre De amerikanske råoljelagrene steg hele 7,1 millioner fat- Johan Sverdrup undervurdert den mulige nedleggelsen av oljeraffineriet på Mongstad investorene undervurderer lønnsomheten i feltetFrontline-rally Dahlman Rose har oppgradert fra hold til kjøpNorske Skog så rødt solgt så å si alle sine aksjer i sistnevnte selskapREC øker på Herøya nettsidene til NRKYara og Hydro ned Bank of America Merrill Lynch har plassert aksjen på sin såkalte "Europe 1"-liste SEB Enskilda ser også står oppside i Subsea 7Til topps med Haudemann (Jan Haudemann-Andersen) i dag kjøpte 3.188.426 aksjer som ble solgt av Erik HenriksenNy Google-frist for Opera forhandlinger med Google om en forlenget nettleseravtale trekker ut i tidFølg HegnarOnline på Facebook!Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. børs- og finansnyheter på HegnarOnline delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserEuropa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York vinnerne taperne Vinnerne taperne ulike indeksene de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen.
Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4.001 millioner kroner.Så langt i år er hovedindeksen opp 10,8 prosent, mens den er ned 4,1 prosent det siste året. Like før slutt peker pilene markert ned også på de toneangivende børsene. Tyske DAX og franske CAC 40 er ned 1,1 prosent, mens britiske FTSE 100 og Amsterdam-børsen trekker ned 1,0 prosent.Wall Street åpnet flatt, men siden har stemningen surnet. Dow Jones, Nasdaq og S&P 500 er nå ned 0,35-0,55 prosent.Investorene likte ikke dagens dose med nøkkeltall fra USA.Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser onsdag at 2,2 prosent i februar.Ifølge var det ventet at ordreinngangen skulle stige 3,0 prosent. Men det meste av fokuset i ettermiddag er på oljeprisen, som er klart på defensiven.Brent mai-olje handles for 123,84 dollar fatet, ned 1,70 dollar i dagens handel. WTI-oljen faller 2,08 dollar til 105,25 dollar fatet.Flere land signaliserer nå for å presse prisene ned, deriblant USA og Frankrike.- Det er USA som har bedt om dette, og Frankrike hilser forslaget velkomment, sa Frankrikes energiminister Eric Besson ifølge Le Monde onsdag.Tidligere på dagen skrev avisen at Frankrike var i samtaler med Storbritannia og USA om å frigi reserver, og at frislippet vil skje "i løpet av uker, ikke dager". Le Monde siterer kilder som skal stå nær presidenten.- Hvis reservene slippes fri, vil det legge tilbudssiden inn i regnestykket, og være en hjelp til å senke prisene. Den høye prisen på olje har i praksis fungert som en skatt for forbrukere og bedrifter, sier Adam Sarhan, sjef for Sarhan Capital i New York ifølge Reuters. Dagens oljelagertall fra amerikanske energimyndigheter (DOE) bidrar også til å senke oljeprisen. til 353,4 millioner fat i uken frem til 23. mars. Bensinlagrene falt 3,5 millioner fat til 223,4 millioner fat, mens destillatlagrene falt 0,7 millioner fat til 135,9 millioner fat.Konsensus ifølge Bloomberg var at oljelagrene ville stige 2,6 millioner fat, mens bensin- og destillatlagrene var ventet ned hhv. 1,6 og 0,5 millioner fat.På motsatt side har vi den fortsatte spenningen mellom Iran og Vesten, produksjonsproblemene i Nordsjøen i kraft av Totals gassutblåsning på britisk sokkel, samt bombing i Sør-Sudan. På Oslo Børs trakk Statoil ned 0,6 prosent til 156,10 kroner.Apropos Statoil, så har stjålet mange overskrifter i dag.Meglerhuset Swedbank First Securities avholdt i dag energikonferanse.Blant trekkplasterne var sjefene i to av deleierne i Johan Sverdrup-funnet i Nordsjøen - Ashley Heppenstall i Lundin og Erik Haugane i Det norske, der Kjell Inge Røkkes Aker ASA er største eier med nesten 50 prosent av aksjene.Heppenstall mener ifølge Reuters at , og legger vekt på at utvinningsgraden trolig blir svært høy. Også Haugane er optimist.- Vi vil trenge mer penger for å finansiere kommende investeringer, men foreløpig er vi ganske avslappet, sier han ifølge nyhetsbyrået.På Oslo Børs falt Det norske 2,4 prosent til 90,25 kroner onsdag, mens Lundin trakk ned 1,7 prosent i Stockholm like før slutt. På en dag med generelt små utslag på Oslo Børs, markerte Frontline seg suverent mest positivt blant tungvekterne.Aksjen steg 11,2 prosent til 44,08 kroner etter at , med kursmål 9,50 dollar (ca. 54,30 kroner).- Vi oppgraderer Frontline basert på selskapets eksponering mot spotmarkedet for VLCC og suezmax.- Som følge av vellykket restrukturering, gjenvinner selskapet en betydelig spot-eksponering, og løser et balanseproblem som har fungert som et overheng for aksjen, skriver analytiker Omar Nokta ifølge StreetInsider.com.Få andre tungvektere unngikk såvidt rødfargen, bortsett fra Telenor, Schibsted og Aker Solutions. Sistnevnte meddelte i dag at en har sikret seg boreutstyrskontrakter i tilknytning til Songa Offshores "Category D"-rigger. Vi merker oss også Norske Skog, som trakk ned 3,8 prosent til 5,89 kroner.Selskapet Viken Skog, som på aksjonærlister mandag stod oppført som største aksjonær i Norske Skog, har nå .Viken satt med 10.897.825 aksjer men har etter storsalget nå kun igjen 97.825 aksjer. Salget ble gjort til en kurs på 5,60 kroner.Pengene skal pussig nok gå til selskapet som man nå selger seg ut av.Viken Skog meldte nylig at de hadde kjøp Norske Skog sitt anlegg på Follum, og aksjesalget skal være med å finansiere dette. REC var lenge opp, men endte til slutt uendret på 3,60 kroner.Ifølge har solselskapet nå besluttet å øke sin produksjon på waferfabrikken på Herøya.Dette innebærer at produksjonen ved linje 4 ved anlegget tas fra 70 prosent til 100 prosent i løpet av denne uken.Her ventes det nå full produksjon i april, mai og juni.- Vi har økte ordre fra våre kunder i andre kvartal. Det fikk vi beskjed om i midten av forrige uke, og det betyr at vi øker det er full produksjon fra og med denne uken, sier administrerende direktør i REC Wafer på Herøya, André Knüppel. Subsea 7 var lenge en av vinnerne, men endte til slutt ned 0,2 prosent til 145,70 kroner., som ifølge TDN Finans er en oversikt over meglerhusets aksjeanbefalinger og skal representere deres beste analyseideer.Kursmålet heves samtidig fra 180 kroner til 190 kroner og potensiell oppside vurderes dermed til rundt 30 prosent. Aksjen er opp over 30 prosent i løpet av de siste tre månedene..Vi nevner videre at Yara trakk ned 2,1 prosent til 269,80 kroner, mens Hydro og Storebrand falt hhv. 2,4 prosent til 30,72 kroner og 2,2 prosent til 30,07 kroner. Vinnerlisten toppes av Oslo Axess-noterte Eqology, som ble pauset etter en oppgang på 44,5 prosent. I etterkant steg aksjen videre til 4,80 kroner, som tilsvarer en oppgang på voldsomme 177 prosent.Nærmest fulgte nevnte Frontline, mens Blom og EOC steg 8-9 prosent. Codfarmers steg 6,8 prosent.Fara var lenge blant de relative vinnerne, etter at Datum AS til kurs fire kroner. Investoren la dermed 12,75 millioner kroner på bordet.Aksjeposten, , utgjør 10,1 prosent av utestående aksjer i selskapet.7. mars ble det for øvrig kjent at styret i Fara ønsker å stryke selskapets aksjer fra børsnotering.Fara sluttet på 4,00 kroner, etter en oppgang på 2,6 prosent. Aksjen var oppe i 4,30 kroner på det høyeste i dag. I andre enden finner vi Star Reefers, som falt 12,6 prosent til 52 kroner. Diagenic endte ned 7,1 prosent til 3,81 kroner, mens Opera trakk ned 6,8 prosent til 34,40 kroner.Sistnevnte falt på meldingen om at . Kontrakten skulle etter planen være på plass i mars, men ny frist er nå 31. mai.Konsernsjefen bedyrer at han tror en ny søkeavtale kommer på plass innen forholdsvis kort tid, og beskriver den utsatte fristen som "helt udramatisk".- For å være helt ærlig så har ikke denne utsettelsen noen betydning. Dette gjør vi kun for å ha tid nok til å snakke alle alternativene igjennom, sier Opera-sjef Lars Boilesen til Reuters.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .