Det har vært en positiv ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 429,69 poeng, opp 0,31 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,1 milliarder kroner.Store selskap som DNB og Telenor klatrer henholdsvis 0,27 prosent og 0,19 prosent mens Yara er ned 0,40 prosent.Et fat Nordsjøolje, med levering i mai, omsettes for 124,87 dollar, opp 0,21 prosent.Lundin Petroleum har funnet en 54 meter lang brutto oljekolonne i avgrensningsbrønn 16/2-11 på Johan Sverdrup-feltet i PL501, opplyses det i en melding, ifølge TDN Finans. En fullskala produksjonstest viste en flyt på over 2.700 fat olje per dag gjennom en 40/64-dyse.Johan Sverdrup-feltet besto opprinnelig av to felt som henger sammen - Aldous og Avaldsnes, som nå må bygges ut som ett felt. Det er roten til konflikter blant eierne, som selv må fordele verdiene i det nye feltet.Det norske eier 20 prosent og Lundin eier ti prosent av Aldous. Sistsnevnte eier også 40 prosent av Avaldsnes, mens Statoil eier 40 prosent i hvert av feltene.Den franske oljeservice-giganten Technip melder mandag at de har sikret seg en på britisk sokkel i Nordsjøen.Verdien på den nye avtalen skal ifølge TDN Finans være på rundt 600 millioner euro - 4,6 milliarder kroner.Statoil eier 4,84 prosent i prosjektet.Statoil er uforandret på 158,20 kroner mens Lundin stiger rundt fem prosent på Stockholmsbørsen. som omhandler salg av to anlegg. Selskapet skriver i den første meldingen at de nå har inngått avtale om salg av Follum til Viken Skog.Netto salgsproveny er i størrelsesorden 60 millioner kroner, som forfaller ved overtakelse, og salget vil gi en regnskapsmessig gevinst i 1. kvartalsregnskapet på 30 millioner kroner.Norske Skog har videre inngått avtale om et salg av Norske Skog Bio Bio i Chile til Group BO, et konsortium av chilenske investorer.Prisen er opplyst være på 56 millioner dollar, tilsvarende 322 millioner kroner. Group BO planlegger å fortsette avispapirproduksjonen.Aksjen stiger 3,53 prosent.Børsene i Asia-regionen opplevde blandet utvikling mandag. Markedene i Japan sendte forsiktig opp - Nikkei 225 la på seg 0,07 prosent - mens det var kraftig nedgang blant annet i Taiwan.Dow Jones la på seg 0,27 prosent til 13.080,73 poeng fredag mens S&P 500 endte opp 0,31 prosent.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .