Det ventes flere giganthandler i Nordsjøen i lys av britiske myndigheters forslag om at staten skal dekke brorparten av opprydningskostnadene etter oljeutvinning.Utgiftene skal dekkes inn over statsbudsjettet, skriver Sunday Times og TDN Finans.Nå skal aktøren BP blant annet ha lagt ut eiendeler for nær to milliarder pund - drøye 19 milliarder kroner - ut for salg i Nordsjøen.Det meldes videre at Kuwaits statlige oljeselskap være i samtaler med Ithaca Energy for Nordsjøeiendeler.Dersom denne avtalen materialiserer seg vil trolig man trolig benytte Ithaca som plattform for ytterligere oppkjøp i regionen.Usikkerhet rundt opprydningskostnadene og hvorvidt staten var villig til å bidra har vært et av de største hindrene for oppkjøpsavtaler i Nordsjøen.Det nye forslaget fra myndighetene innebærer at staten plukker opp 74 prosent av regningen.