Skal hente 460 millioner på få dager

Hele 460 millioner kroner skal innen torsdag denne uken hentes inn til det nye selskapet Sea Accommodation. Men kampen om rigg-kronene er hard.

Norske kroner. Foto: Scanpix
Børs
Innen torsdag skal styreformann Bjørn Tore Larsen og adm. direktør Magne Kristiansen i boligriggselskapet Sea Accommodation hente 80 millioner dollar, tilsvarende 460 millioner kroner, til det nye selskapet. Det gjøres i hard konkurranse med en annen nykommer, Sirius Offshore, skriver Dagens Næringsliv.Opprinnelig skulle Sea Accomodation lanseres senere i vår, men på grunn av at Sirius kom på banen for å hente 345 millioner kroner, fikk boligriggselskapet dårlig tid.Begge de to nykommerne skal bygge riggene ved det kinesiske verftet Dalian. Sea Accomodation skal betale 260 millioner dollar for sin rigg, mens Sirius-riggen vil koster 293 millioner dollar.Av pengene som skal hentes inn tegner initiativtakerne seg for 10 millioner dollar, samt at nøkkelpersoner også får en opsjon på å kjøpe inntil til prosent av aksjene senere til samme pris. Resten er ifølge DN i hovedsak tenkt finansiert ved låneopptak.- Vi har bare i begrenset grad fått tid til å teste ut dette mot investorer. Derfor blir det veldig spennende å se om markedet er klar for denne typen oppstartsselskaper. Og investorene vil jo sammenligne de to prosjektene. Det blir fire intense dager med roadshows i Oslo, New York og London. Så får vi bare se hvor vi står torsdag ettermiddag, sier Kristiansen til avisen.