Stemningen surner på New York-børsen

Fallet i oljeprisen tenner et håp, men skuffelsen over andre tall overskygger det meste. Apple-aksjen når stadig nye høyder. Følg utviklingen på Wall Street her (oppdatert 18.30).

AP Photo/Jin Lee
Børs
Stemningen har dabbet av på Wall Street utover formiddagen New York-tid.Dow Jones er ned 0,6 prosent, Nasdaq 0,71 prosent, mens den bredere S&P 500-indeksen trekker ned 0,73 prosent.
Apple er sist omsatt for 614,76 dollar, som er omtrent uendret fra i går. Selskapet er dermed verdsatt til drøye 573 milliarder dollar.Aksjen har i dag vært oppe i 621,45 dollar, som er ny all time high.Sjokkøkningen i USAs oljelagre, samt frislipp av strategiske reservere i flere land, bidrar til å senke oljeprisen onsdag, og tenner håpet blant investorene om at en av de største bremseklossene for innhenting i verdensøkonomien kan motvirkes.Men skuffelsen over dagens ordretall overskygger det meste.- Den svake ordreinngangen for varige goder tok entusiasmen ut av markedet, siden de vanligvis anses som et signal om økonomisk vekst. Likevel er markedene fortsatt sterke, og en konsolidering er ingen overraskelse etter oppturene vi har sett, sier Adam Sarhan, sjef for Sarhan Capital i New York ifølge Reuters.- Hvis oljereservene slippes fri, vil det legge tilbudssiden inn i regnestykket, og være en hjelp til å senke prisene. Den høye prisen på olje har i praksis fungert som en skatt for forbrukere og bedrifter, legger han til.Brent mai-olje handles nå for 123,75 dollar fatet, etter et fall på 1,79 dollar i dagens handel. WTI-olje trekker ned 2,39 dollar til 104,94 dollar fatet.To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,15 prosent og står i 3.124,99 poeng, mens Dow Jones står i 13.205,38 poeng etter en oppgang på 0,06 prosent. Apple nådde i går all time high på 616,29 dollar, men falt noe tilbake og endte tirsdagen på 614,48 dollar, opp 1,2 prosent.Oppgangen kom etter at Thinkequity jekket opp kursmålet på aksjen fra 600 til 700 dollar. Samtidig skal toppsjef Tim Cook ifølge CNBC inn i samtaler med de kinesiske myndighetene for å oppklare en rekke problemer - fra iPad-varemerket til lokal arbeidskraft.I dag klatrer Apple ytterligere 0,48 prosent til 617,44 dollar i førhandelen. Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viser onsdag at ordreinngangen for varige goder i USA steg 2,2 prosent i februar.Ifølge var det ventet at ordreinngangen skulle stige 3,0 prosent.Januar-fallet ble revidert fra 4,0 til 3,6 prosent.Eksklusive transport steg ordreinngangen 1,6 prosent. I sine oppdaterte makroprognoser advarer Nordea mot å gi de gjeldsrammede landene i Europa for mye smertestillende.- Det riktige vil være å hjelpe dem slik at de får den tiden de trenger for å utføre de nødvendige operasjonene. Men ikke så mye at «smerten» i form av høye lånerenter forsvinner og de begynner å slappe av, forklarer Nordeas sjeføkonom Steinar Juel i en pressemelding fra Banken.Seniorøkonom Katrine Boye fra Nordeas makro-team er dagens gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar.