Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,48 prosent før den sluttet på 426,61 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,4 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har børsen falt 0,41 prosent mens hovedindeksen kan vise til en oppgang på 10,82 prosent hittil i år.Eurolandene har nå blitt enige om en midlertidig styrking av brannmuren mot gjeldskrisen til rundt 800 milliarder euro. Et fat Nordsjøolje, med levering i mai, omsettes for 123,20 dollar, opp 0,66 prosent.- Tradere kjøper på "dips," sier råvaredirektør Ryoma Furumi hos Newedge Japan til Reuters.- Geopolitisk spenning kan dytte Brent-oljen ytterligere opp, mens Brent/WTI-spreaden kan snevre seg inn i de kommende månedene hvis det sterke sentimentet i bensin fortsetter, legger han til.. Fredag la Statoil på seg 1,18 prosent. Subsea 7 klatret 2,94 prosent etter å ha meldt om milliardkontrakt utenfor Shetland.Operatør ATP Oil & Gas (UK) Limited/Bluewater har tildelt Subsea 7 en såkalt SURF-kontrakt (Subsea, Umbilical, Risers and Flowlines) på Cheviot-feltet 120 kilometer øst for Shetland, går det frem av en børsmelding.Kontrakten er oppgitt til omkring 175 millioner dollar.Ellers fortsetter Frontline å markere seg positivt med en oppgang på 3,31 prosent til 43,73 kroner.Aksjen steg tosifret etter at Dahlman Rose onsdag oppgraderte fra hold til kjøp, med kursmål 9,50 dollar (ca. 54,30 kroner).- Vi oppgraderer Frontline basert på selskapets eksponering mot spotmarkedet for VLCC og suezmax.- Som følge av vellykket restrukturering, gjenvinner selskapet en betydelig spot-eksponering, og løser et balanseproblem som har fungert som et overheng for aksjen, skrev analytiker Omar Nokta ifølge StreetInsider.com.Finansavisen skriver dessuten at John Fredriksen har hentet inn nær en tredjedel av redningspakken på 2,9 millarder kroner før jul. Ifølge avisens beregninger har tankrederen en papirgevinst på ca. 900 millioner kroner i Frontline og Frontline 2012.Investtech fortalte i dag om . Denne gang var Norge kun representert med én aksje, nemlig Frontline. Solselskapet REC falt tilbake fredag trass i den generelle børsoppgangen. Aksjen endte ned 3,65 prosent til 3,38 kroner.Nedturen kom blant annet etter uttalelser fra selskapet selv i deres årsrapport for 2011, der man skrev at prisfallet i solarsektoren kan fortsette i løpet av 2012 på grunn av overkapasiteten i markedet.Samtidig var analytiker Henrik Schultz i Sparebank 1 Markets ute og kuttet både anbefaling og kursmål på REC. Meglerhuset går fra nøytral til selg og tar målet fra 4 kroner til 2,50 kroner.REC er nå ned nærmere 82 prosent i løpet av det siste året, og noterte seg fredag for sine svakeste kurser i 2012. I dag ble det kjent at Spanias statsminister Mariano Rajoy vil legge frem et budsjett med de største kuttene landet har opplevd på over 30 år. Det er ventet at budsjettet vil inneholde innsparinger på ca. 35 milliarder euro.Håpet er at kuttene i statens utgifter skal hindre at Spania havner i samme situasjon som Hellas.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og