Solid oppgang i New York

De amerikanske børsene innledet årets andre kvartal med markert oppgang mandag.

Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix
Børs

Det var god stemning på børsene i New York mandag.Dow Jones steg 0,40 prosent til 13.264, mens S&P 500 endte opp 0,74 prosent til 1.418. Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg 0,91 prosent til 3.119.Solide nøkkeltallNoe av årsaken til mandagens oppgang var en overraskende positiv ISM-indeks.Tall viste nemlig at de amerikanske innkjøpssjefenes forventninger steg fra 52,4 i februar til 53,4 i mars. Analytikerstanden ventet en indeks på 53.Mer skuffende var det at byggeinvesteringene i USA falt med 1,1 prosent i februar sammenlignet med måneden før. Her var det ventet en oppgang på 0,6 prosent.Aksjestrategi - Innenfor den regionale aksjestrategien gjør vi flere endringer denne gangen. Vi tar ned Emerging Markets til nøytralvekt, og løfter Europa til nøytralvekt. Emerging Markets blir nedgradert da relativ meravkastning flater ut, veksten avtar og det samme gjør inntjeningsestimatene, skriver Nordea i den siste ukerapporten.- Inntjeningsmomentum er svakere enn i vesten, noe som også utgjør en risiko for verdsettelsesrabatten. Europa tar vi opp som følge av redusert halerisiko, bedre relativt inntjeningsmomentum og verdsettelsesrabatt. Vi forventer ikke at Europa skal gi meravkastning, men utvikle seg på linje med andre regioner, skriver strategene.- Vi beholder overvekten i USA og undervekten i Japan. USA har desidert best makro? og inntjeningsmomentum, mens Japan henger etter på begge. Norge holdes på nøytralvekt selv om de fundamentale forholdene er gode og oljeprisen er høy. Nøytral verdsettelse og høybetaegenskapene rettferdiggjør nøytralvekt, avslutter Nordea.Følg HegnarOnline på Facebook her!Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs