Asia stiger på Hellas-nytt

Aksjene steg i nattens asiahandel etter ny meningsmåling i Hellas.

AP Photo
Børs

Aksjene steg i nattens asiahandel etter ny meningsmåling i Hellas .Det høyrekonservative partiet Nytt demokrati, som støtter den internasjonale redningspakken for Hellas, har en ledelse i nye meningsmålinger. Dette falt i smak hos de asiatiske investorene, og indeksene endte i pluss.Nikkei-indeksen steg 0,17 prosent til 8,595.12 poeng, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,13 prosent til 721.18 poeng. Hang Seng-indeksen i Hong Kong var opp 0,58 prosent til 18,821.42 poeng, mens Sør-Koreanske Kospi steg 0,53 prosent til 1,824.17 poeng.Straits times i Singapore steg 0,69 prosent til 2,791.85 poeng, og Austalske ASX200 opp 0,94 prosent til 4,067.10 poeng. CSI 300.indeksen i Shanghai steg 0,67 prosent til 2,590.46 poeng.I Kina ledet indrustriaksjene an oppgangen, etter at Beijing lovet å øke takten i godkjenningen av nye infrastrukturprosjekter for å gi næring til den økonomiske veksten i verdens nest største økonomi.Gruveaksjene var i støtet i Australia, og både BHP Billiton og Rio Tinto steg 1,2 prosent etter at metallprisene styrket seg. Men vinneren var jernmalmprodusenten Atlas Iron som steg 5,5 prosent. Det spekuleres i at selskapet er en oppkjøpskandidat, og styret uttalte at de nå forbereder seg på en periode med kraftig vekst.Følg HegnarOnline på Facebook her! Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs Alle aksjetipsene finner du her De siste dagenes tekniske analyserSlik gikk det i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene Nøkkeltall fra handelen

Nyheter
Børs