To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,50 prosent og står i 2.828,73 poeng, mens Dow Jones står i 12.532,63 poeng etter en nedgang på 0,33 prosent.Den amerikanske detaljhandelen eksklusive biler falt 0,4 prosent i mai. Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet at detaljhandelen skulle falle 0,0 prosent.Apriltallene ble nedrevidert fra en oppgang på 0,1 prosent til en nedgang på 0,3 prosent.Inkludert biler falt detaljhandelen 0,2 prosent, mot en ventet nedgang på 0,2 prosent.Tallene for april inkludert biler ble revidert fra en oppgang på 0,1 prosent til en nedgang på 0,2 prosent. Produsentprisene (PPI) i landet ble i samme måned svekket 1,0 prosent.Ifølge Bloomberg News hadde analytikerne på forhånd spådd en nedgang på 0,6 prosent.Over året styrket produsentprisene seg 0,7 prosent, sammenlignet med en ventet vekst på 1,2 prosent.-Jeg har ikke tro på kun å bruke pengepolitikken som virkemiddel. Man må ha en koordinert innsats. Europa har ikke virkemidler til å gjøre det, mens USA har til en viss grad mulighet og Kina har gode muligheter til å gjøre det, sier Håvard Nesheim, privat investor og tidligere analysesjef, til TDN Finans.-Det må oppleves som et problem for topplederne i Eurosonen at det er så mange politikere på lavere nivå som slenger så mye med leppa. I går våknet vi opp til nyhetene om at det lages beredskapsplaner for en eventuell gresk uttreden av Eurosonen hvor det blant annet forberedes å begrense hvor mye folk kan ta ut av minibankene, skriver sjeføkonom Steinar Juel i dagens rapport fra Nordea.-Dette er en klar oppfordring til bank-run nå, og i Hellas har folk allerede begynt å ta ut penger i stor stil, sier sjeføkonomen.-Senere i går var det Østerrikes finansminister som sa at det kan være Italia også trenger å bli reddet. Ja, jo flere det er som sprer frykt i markedet jo større er sannsynligheten for at krisen bare vil øke, sier Juel.-Ikke overraskende skjøt både lange spanske og italienske statsrenter videre opp i går, men børsene endte likevel stort sett opp. All oppmerksomhet er nå rettet mot søndagens valg i Hellas, og rykter og krisescenarier kan ventes å øke på jo nærmere vi kommer helgen, avslutter Juel.