Aksjene som stiger på Oslo Børs

Oslo Børs stiger svakt i åpningen tirsdag. (Oppdatert kl. 09.24)

Publisert 26. juni 2012 kl. 09.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.14
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 490 ord
Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko
Oslo Børs styrker seg tirsdag morgen.Etter knappe 25 minutters handel står hovedindeksen i 382,77, opp 0,24 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 321 millioner kroner.Så langt i år er Oslo Børs ned 0,55 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 4,66 prosent. Brent-oljen med levering i august stiger 0,04 prosent til 91,06 dollar fatet, mens WTI-oljen i øyeblikket handles for 79,00 dollar fatet, ned 0,27 prosent.Store forbrukere av olje posisjonerer seg for ytterligere oljeprisfall og er lite villige til å sikre seg på dagens nivåer, skriver Financial Times, ifølge TDN Finans.I forrige uke falt prisen på et fat Nordsjøolje til den laveste på 18 måneder. Siden toppen i mars er den ned 30 prosent.Ifølge avisen frykter flere at prisfallet så langt kun er begynnelsen på et større nedsalg.- Hvis den globale økonomien fortsetter å svekke seg vil ikke jeg bli overrasket om vi ser mer press nedover på oljeprisene, sier sjeføkonom i det internasjonale energibyrået (IEA), Faith Birol, til avisen, ifølge TDN Finans.Det amerikanske energidepartementet legger onsdag frem lagertall for forrige uke. Det ventes en lagerbygging på rundt en million fat for bensin og destillat, mens råoljelagrende ventes ned med 600.000 fat.Statoil stiger 0,22 prosent til 134,60 kroner. Det er blandet stemning blant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Yara stiger 2,33 prosent, PGS er opp 0,68 prosent og Aker Solutions stiger 1,10 prosent.DNB er opp 0,36, Telenor stiger 0,21 prosent og Norsk Hydro og Storebrand er opp henholdsvis 0,19 og 0,66 prosent.RCCL er derimot ned 1,45 prosent og Seadrill faller 0,51 prosent. John Fredriksen i sistnevnte.Dagens hittil største vinnere er Netconnect og North Energy, mens Acta er blant aksjene som faller mest. Det blåste rundt solenergiselskapet REC før helgen, da styreleder Jens Ulltveit-Moe lanserte en milliardemisjon hvor et knippe av de største aksjonærene tegner seg for aksjer til kurs 1,5 kroner mens Orkla holder på lommeboken.I et konvertibelt obligasjonslån på 190 millioner euro, eller 1,4 milliarder kroner, at det snart kan lønne seg for gjeldseierne å konvertere, skriver Finansavisen.REC-aksjen faller 3,14 prosent til 2,17 kroner tirsdag. Paul de Potocki er .De Potocki erstatter dermed Henrik Lund som har ledet DiaGenic som midlertidig administrerende direktør siden april 2012, og vil tiltre i midten av september.DiaGenic-aksjen er foreløpig uendret. Oslo Børs i påvente av en melding fra selskapet.Aksjen sluttet mandag på 7,40 kroner.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og