Netfonds tror Oslo Børs åpner opp 0,77 prosent til 385 fredag.- S&P500 steg 0,2 prosent etter at Europa stengte torsdag. I går kveld meldte Reuters at verdens sentralbanker vil stå klar med nødvendig likviditet til finanssystemene dersom utfallet av det greske valget på søndag skulle resultere med seier til de som er imot landets krisepakker. Denne meldingen gav umiddelbare positive utslag på USA børsene. De asiatiske markedene fulgte USA opp i natt. Normalt sett skal dette bidra til oppgang i Europa i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Det slippes tre viktige nøkkeltall fra USA i dag, blant annet Empire State index, Industrial production og Consumer Sentiment.
Asiatiske børser stiger fredag. Ifølge Bloomberg overskygger håpet om at Federal Reserve vil signalisere nye stimulanserunder på neste ukes møte bekymringene for eurosonen.I Tokyo stiger Nikkei 0,4 prosent, mens den bredere Topix-indeksen klatrer 0,5 prosent.Shanghai Composite-indeksen legger på seg 0,2 prosent, Hang Seng i Hong Kong 1,3 prosent, og Taiwan-børsen 1,1 prosent. Straits Times i Singapore trekker opp 0,6 prosent, mens Australia-børsen stiger over 0,4 prosent.Fredag morgen omsettes Brent-oljen med august-levering for 97,81 dollar fatet, opp 0,66 prosent. WTI-oljen stiger 0,70 prosent til 84,81 dollar fatet.Oljeprisen har dermed styrket seg siden børsslutt torsdag. Et fat Nordsjøolje ble da omsatt for 96,99 dollar fatet.De amerikanske børsene sluttet opp torsdag. Håpet om nye stimulanser ble tent hos investorene på USA-børsene torsdag.Dow Jones steg 1,24 prosent (155,38 poeng) til 12.651,76, Nasdaq 0,63 prosent til 2.836,33, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 1,08 prosent til 1.329,10. Dow Jones var opp over 200 poeng på det høyeste.De beste Dow-komponentene ble Home Depot og Travelers, opp hhv. 2,3 og 2,4 prosent. Alle de 10 S&P-sektorene steg, og telekom og energi viste vei. "Fryktindeksen" VIX (CBOE) falt til under 23.Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i torsdag 0,22 prosent før den sluttet på 382,09 poeng. Det ble omsatt aksjer for 3,3 milliarder kroner.Statoil meldte torsdag om sitt syvende hig impact-funn på 14 måneder. Sammen med partner ExxonMobil har oljegiganten nemlig gjort et stort gassfunn (high impact) i blokk 2 i Tanzania. Aksjen falt 0,15 prosent.Ketlar Invest AS, som er et heleid datterselskap av Altor Fund III, har sikret seg 15.661.492 aksjer i Eltek. Det sendte aksjen opp 19,76 prosent til 4,00 kroner.Japan, Rentebeskjed fra sentralbankenStorbritannia (10:30): Handelsbalanse, aprilØMU (11:00): Handelsbalanse, aprilUSA (14:30): Empire manufacturing, juniUSA (15:00): Verdipapirkjøp, aprilUSA (15:15): Industriproduksjon, maiUSA (15:55): Michigan-indeksen foreløpig, juniAv børsrelaterte nyheter merker vi oss at Oslo Axess-trioen Cecon, 24Seven Technology Group og Cellcura avholder generalforsamling.Etter at Selvaag Bolig debuterte i går, er det klart for en ny debutant i dag. Crudecorp ASA noteres på Oslo Axess, under tickeren CRUDE, og blir dermed den andre nynoteringen på børsens markedsplasser i 2012.Representanter fra selskapet ringer i børsbjellen klokken 09.00, og holder fra 09.10 en kort presentasjon av selskapet. Presentasjonen er åpen for pressen og publikum.Handelsbalanse, maiBarn i barnehager, endelige tall, 2011KOSTRA (KOmmune-STat-RApportering), reviderte tall, 2011Kommuneregnskapsstatistikk. Kommuner, reviderte nasjonale tall, 2011Kommuneregnskapsstatistikk. Fylkeskommuner, reviderte nasjonale tall, 2011Sysselsatte i kommunal sektor, 4. kvartal 2011Salg av petroleumsprodukter, maiSom vanlig slipper SSB sine tall klokken 10.00.NAV slipper tall for arbeidsmarkedet og tiltaksdeltakere per mai 2012.Oslo: Rettssaken mot Anders Behring Breivik fortsetter i Oslo tingrett. Retten fortsetter behandlingen av de sakkyndige Torgeir Husby og Synne Sørheims rapport. Trolig kommer retten i gang med spørsmålsstillingen rundt rapporten.Oslo/Bergen: Aung San Suu Kyi ankommer Oslo om ettermiddagen fredag 15. juni. Samme kveld vil hun møte statsminister Jens Stoltenberg. Møtet vil bli etterfulgt av en pressekonferanse i Parkveien 45 klokken 18.30. Om kvelden er statsministeren vert for en middag for Aung San Suu Kyi på Akershus slott.Stortinget: Stortinget har sin siste møtedag i vårsesjonen og behandler revidert nasjonalbudsjett og samtykke til at Norges Bank inngår avtale med Det internasjonale valutafondet om å stille nye lånemidler til disposisjon for IMF.Oslo: Statsråd Liv Signe Navarsete presenterer Stortingsmelding om bygningspolitikken for pressen klokken 12:00.Oslo: Norwegian Wood, rockfestival, arrangeres i Oslo. Til 17. juni.Oslo: Etter 78 år på Hasle ved Økern i Oslo, flytter Arcus-Gruppen hele sin virksomhet til Gjelleråsen i Nittedal kommune.Oslo: Shell lanserer sitt nye konsept, Norges første "deli2go" stasjon.Trondheim: Startup Weekend arrangeres denne helgen i Trondheim for andre gang, et 54-timers arrangement dedikert til entreprenører og aspirerende entreprenører som har en forretningsidé de ønsker å utvikle.Roma: Statssekretær i Finansdepartement Roger Schjerva er hovedtaler sammen med Italias statsminister Mario Monti, når OECD arrangerer konferanse i Roma om skatt og kriminalitet. Sted: Roma, Italia til 15. juni. Kontakt: 91142059.Hedmark: Kirsten Flagstad Festival. Klassisk musikkfestival med bl.a. Anne Sofie von Otter og Bente Eggum Johanessen. Hamar til 17. juni.Grimstad: Kortfilmfestivalen i Grimstad til 17. juni.Acta-saken i Stavanger tingrettØkokrim: bedragerisak mot Christer Tromsdal.