DNO International sier til reuters at de håper testproduksjon kan gjøres innen ett år.Testene tenner også håp om ytterligere funn på Tawke-feltet.- Nå må vi få gjort denne testen ferdig, men dette kan settes raskt i testproduksjon. Da snakker vi innenfor ett års tid hvis dette lar seg kommersialisere. Vi gjorde hele Tawke på under ett år og her snakker vi om en enda enklere løsning. Så dette kan vi få raskt i produksjon, sier DNOs konsernsjef Helge Eide til nyhetsbyrået i forbindelse med generalforsamlingen mandag.Selskapet varslet mandag morgen at testing av Peshkabir-1-brønnen bekreftet tilstedeværelse av bevegelig olje, uten å si noe om størrelsen eller potensielle produksjonsrater.- Det er litt tidlig, men det som er viktig for oss er at vi har påvist bevegelig olje i jura-nivået som betyr at det åpner seg veldig spennende muligheter i denne strukturen, og også for Tawke Deep som vi skal bore senere, forklarer Eide.Konsernsjefen ser frem til nye Tawke-tester på tilsvarende dyp.- Vi har enda ikke fått påvist bevegelig olje som lar seg produsere på dette nivået på Tawke, så det er det som er den gledelige nyheten, sier Eide til reuters.