Frykt senker New York-børsen

Investorene på Wall Street blir skremt av dårlige nyheter fra Europa. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

Publisert 25. juni 2012 kl. 15.35
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 19.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
Trader ved Wall Street - Foto: Scanpix
Tre minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 1,27 prosent og står i 2.855,63 poeng, mens Dow Jones står i 12.515,37 poeng etter en nedgang på 0,99 prosent. Spania ba mandag formelt om hjelp fra EU for å redde landets skrantende banker, ifølge kilder i finansdepartementet.Det er ikke klart hvor mye penger Spania formelt ber om, men eurosonen har lovet opptil 100 milliarder euro, 750 milliarder kroner, for å redde spanske banker fra konkurs.I en rapport fra en regjeringsutnevnt komité går det fram at landet vil trenge inntil 62 milliarder euro i hjelp.Ryktene om at Kypros kommer til å be om krisehjelp fra EU blir stadig sterkere. Landets president har innkalt politikere til møte for å diskutere økonomien.Møtet vil finne sted tirsdag ettermiddag, het det i en pressemelding fra presidentens kontor mandag. Samtidig sa en EU-kilde at det bare er snakk om timer før landet formelt vil søke om kriselån for å holde landets banker gående.