for tre måneder siden betyr ikke at Jan Haudemann-Andersen har mistet troen på gull, skriver Finansavisen.Siden høsten 2010 har han i det stille deltatt i oppbyggingen av Douro Gold, med ti letelisenser i Portugal og Vest-Afrika. På en av de fire lisensene i Portugal er 164.000 unser gull dokumentert, og ytterligere 1,4 millioner unser indikert.Douro-sjef Hans Arne L'orange anslår overfor avisen at én million drivverdige unser prises til 50-200 millioner dollar på børsene, og at en evt. børsnotering kan være opptil to år unna.- I Vest-Afrika forfølger vi "The Birimian Greenstone Belt", som har vist seg å inneholde fantastiske ressurser, sier L'orange, som også påpeker at gullaksjer har falt mye mer enn gullprisen.- Vi tror dette gapet vil lukkes før eller senere, føyer han til.Ifølge Haudemann-Andersen, som eier 60 prosent og har ytt selskapet et lån på 30 millioner, holdes aksjemarkedet oppe av pengetrykking.- Jo mer det trykkes, desto mer mister papirpenger sin relative verdi mot gull, sier han til Finansavisen.