I en tale fredag kalte hun problemstillingen for «rent sludder». Samtidig advarte hun mot en «middelmådig» håndtering av eurokrisen.Talen ble holdt for en forsamling av tyske bedriftseiere. Der sa hun at det ikke går an å sette vekst opp mot budsjettdisiplin. Dette er en «falsk debatt» og «bare sludder», fremholdt hun. Uttalelsen kan tolkes som et stikk til Frankrikes president, sosialisten François Hollande, som kjemper for å få veksttiltak inn i EUs nye finanspakt.Ifølge Merkel er det manglende tillit til eurosonen, ikke bare blant investorer utenfor Europa, men også blant aktører innen eurosonen. Hun mener at denne tillitskrisen kun kan håndteres ved å håndtere roten til problemene.- Jeg er tilhenger av at vi jobber med årsakene og ikke symptomene, sa Merkel, som i neste uke skal møte ledere fra G20-landene til toppmøte.Der vil hun ikke gå inn for «raske løsninger» som felles euroobligasjoner og et fond for gjensidige bankgarantier i euroland, fremholder hun.- Middelmådighet må ikke bli standard, sa Merkel i talen og høstet applaus fra næringslivslederne. (©NTB)