Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 2,52 prosent før den sluttet på 391,71 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,5 milliarder kroner.I løpet av den siste uken har børsen lagt på seg 1,10 prosent mens hovedindeksen er ned 2,76 prosent den siste måneden. Hittil i år har Oslo Børs klatret 1,76 prosent.De europeiske markedene snudde markert opp etter at G20-landene torsdag uttalte at sentralbankene er klare til å trå til dersom resultatet av valget i Hellas skulle resultere i gresk euro-exit med påfølgende kaos i finansmarkedene.Muligheten for at Hellas kan bli tvunget til å trekke seg fra eurosamarbeidet har tynget finansaksjer kraftig den siste tiden, og uttalelsene fra G20-landene gir banksektoren et etterlengtet pusterom.-Sentralbanker øker sine advarsler mot Europas gjentatte feiling ved å stabilisere gjeldskrisen. Hovedfokus rettes nå mot søndagens valg i Hellas hvor landets vei videre vil bli bestemt. Det er fortsatt åpent om det blir flertall for en regjering som støtter avtalen med EU/IMF eller ikke, skriver Nordea i fredagens rapport.-Skulle de konservative bli det største partiet og greie å få flertall i parlamentet sammen med sosialistene Pasok, blir det med et svært knapt flertall. Dermed kan det også bli stor ustabilitet fremover og Hellas EUR-medlemskap vil langt fra være reddet. Men det bør da i det minste holde til ut på høsten, og ikke ryke allerede i sommer, skriver Nordea.Et fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 97,79 dollar, opp 0,64 prosent.Statoil klatret 3,17 prosent samme dag som selskapet annonserte til norsk sokkel.Kontraktene har et samlet omfang på 3,5 milliarder kroner. Forsvarsminister Espen Barth Eide bestiller i dag de første kampflyene, og starter dermed norgeshistoriens største offentlige anskaffelse. Han karakteriserer dette som en milepæl i det norske F-35 programmet.Missilet JSM, som er utviklet av Kongsberg Gruppen, er ifølge departementet teknologisk ledende i verden innen sin kategori, og vil ytterligere forsterke F-35s operative evne.Salgspotensialet for JSM er anslått til å være 20-25 milliarder kroner. F-35 programmet er ventet å koste 60 milliarder reelle 2012-kroner, og JSM utgjør et av de viktigste tiltakene i å sikre norsk industriell deltakelse.Selskapet skriver i en børsmelding at enigheten mellom Norge og USA åpner store muligheter for Kongsberg og andre norske bedrifter.Aksjen hoppet 10,40 prosent. Panoro Energy har fått oppdatert sin GCA P50 Stock Tank Oil Først In Place (STOIIP)-vurdering for Kundji-området på Mengo-Kundji-Bondi-feltet (MKB) i Kongo, opplyses det i en melding.Selskapet har til nå borret fire brønner i området, og vurderingen er oppgradert fra 223 til 480 mmstb (Million Stock Tank Barrels). Det tilsvarer en økning på 115 prosent.Aksjen klatret 5,41 prosent. Eidesvik har i dag inngått kontrakter for flere av sine topp moderne forsyningsskip.Leiv Eriksson-konsortiumet har i dag tildelt Eidesvik kontrakter for henholdsvis Viking Lady og Viking Athene. Videre har Lundin erklært opsjon for Viking Prince for syv brønner som vil beskjeftige skipet frem til sommeren 2013.Statoil og Eidesvik har blitt enige om å bytte Viking Lady med Eidesvik sitt nybygg Viking Princess når dette blir levert fra Kleven verft september 2012.Kontraktsverdien, inkludert opsjoner, er om lag én milliard kroner.Aksjen la på seg 2,56 prosent. Q-Free har blitt tildelt en brikkeordre fra Vinci Autoroutes i Frankrike til en verdi av 15 millioner kroner.- Q-Free har til intensjon å ha en vedvarende sterk posisjon i det franske brikkemarkedet, og i så måte er det viktig at vi kommer inn på dette markedet med vår nye brikketeknologi. Vinci er den største brikkeutstederen i Frankrike, og i så måte er dette en viktig seier, sier konsernsjef Øyvind Isaksen.Leveransen vil starte i september 2012.Aksjonærene kunne glede seg over en kursoppgang på 2,87 prosent. Markedet håper på at Federal Reserve i kjølvannet av sitt møte i neste uke vil komme med signaler om nye runder med stimulansepakker. Et oppslag om sentralbankers planer om koordinerte likviditetstiltak etter det greske valget trigget et sent rally.En høytstående talsmann for amerikanske myndigheter advarte ifølge Reuters om at valget i Hellas ikke vil gi "det definitive signalet om hva som nå skjer" i eurosonekrisen. Nyhetsbyrået melder også at et ekstraordinært G7-møte vil bli holdt i Mexico tidlig neste uke.Men strammer markedene seg til i kjølvannet av valget, kan altså sentralbanker være klare for å sikre at nok cash er i omløp i systemet.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og