Børsene i Asia faller torsdag morgen. Samleindeksen MSCI Asia Pacific er ned 0,3 prosent, med rundt fem aksjer som faller for hver fjerde som stiger.Årsaken til børsfallet er uroen i Europa og ratingkuttet i Spania. Moody'smed tre hakk, fra A3 til Baa3.- Selvfølgelig lettet ikke krisepakken til de spanske bankene noe på stemningen, og fokuset på Italia har nå trolig økt. I tillegg er investorene nå bekymret for å investere i spanske obligasjoner. Europa glir videre inn i en lavkonjunktur, sier sjef for investeringsstrategi i AMP Capital Investors, Shane Oliver, til Bloomberg News.I Japan faller Nikkei 0,11 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,03 prosent. Hang Seng i Hong Kong svekker seg 0,50 prosent.S&P/ASX 200 i Australia er ned 0,43 prosent og Straits Times i Singapore er ned 0,34 prosent. I Sør-Korea stiger derimot børsen, og Kospi-indeksen er i øyeblikket opp 0,14 prosent.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og