Børsene i Asia stiger solid mandag morgen.Oppgangen kommer etter at Spanias finansminister i helgen ba sine kolleger i eurosonen om. Rundt 40-60 milliarder euro vil bli gjort tilgjengelig umiddelbart, og hjelpen kan komme opp i så mye som 100 milliarder euro.- Redningspakken vil forhindre at alle selskapene som har lån i spanske banker går ned, sier strateg i Mitsubishi UFJ Asset Management, Kiyoshi Ishigane, til Bloomberg News.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er opp 1,8 prosent. Hittil i år har indeksen falt 12 prosent.I Japan er Nikkei opp 1,86 prosent, mens den bredere Topix-indeksen stiger 1,60 prosent. Hang Seng i Hong Kong styrker seg 2,06 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 1,40 prosent, Straits Times i Singapore styrker seg 1,50 prosent og børsen i Taiwan er opp 1,40 prosent.Kina . De aller fleste skuffet, men den kinesiske handelsbalansen overrasket positivt.Handelsoverskuddet i landet endte på 18,70 milliarder dollar i mai, mot et ventet handelsoverskudd på 16,25 milliarder dollar.April-tallene viste et handelsoverskudd på 18,43 milliarder dollar.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og