De amerikanske børsene sluttet opp torsdag.Dow Jones steg 1,24 prosent (155,38 poeng) til 12.651,76, Nasdaq 0,63 prosent til 2.836,33, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 1,08 prosent til 1.329,10. Dow Jones var opp over 200 poeng på det høyeste.De beste Dow-komponentene ble Home Depot og Travelers, opp hhv. 2,3 og 2,4 prosent. Alle de 10 S&P-sektorene steg, og telekom og energi viste vei."Fryktindeksen" VIX (CBOE) falt til under 23.Markedet var i pluss det meste av dagen, på håp om at Federal Reserve i kjølvannet av sitt møte i neste uke vil komme med signaler om nye runder med stimulansepakker.Dagens høydepunkt kom i løpet av den siste timens handel, da et oppslag om sentralbankers planer om koordinerte likviditetstiltak etter det greske valget førstkommende søndag trigget et sent rally.En høytstående talsmann for amerikanske myndigheter advarte ifølge Reuters om at valget i Hellas ikke vil gi "det definitive signalet om hva som nå skjer" i eurosonekrisen. Nyhetsbyrået melder også at et ekstraordinært G7-møte vil bli holdt i Mexico tidlig neste uke.Men strammer markedene seg til i kjølvannet av valget, kan altså sentralbanker være klare for å sikre at nok cash er i omløp i systemet. Bekymringene for eurosonen lever uansett videre, i dag etter at Egan-Jones nedgraderte Frankrikes kredittverdighet, dagen etter at de påførte Spania samme skjebne.I tillegg i går. så i dag 7-tallet for første gang. I en ny auksjon steg Italias 3-årige statsrenter til 5,30 prosent.- Det er uken hvor opsjoner løper ut, så du er en idiot hvis du er long i dette markedet - selv grekerne tar pengene ut av banken, sier Todd Schoenberger, direktør i The BlackBay Group, til CNBC.- Så har vi Fed-møtet i neste uke, og hvis markedet ikke får høre hva det vil høre, skal vi nedover, og vi vil få en av disse "sjokk-og-frykt"-ukene. Det kommer til å bli ordentlig stygt, legger han til.Andre mener derimot at markedet har vært i overkant pessimistisk, og mener at tiden nå er inne for å være fullt investert.- Jeg ville ha vært long før helgen, fordi vi nå kan få aksjer på historisk lave nivåer, og vi vil se to drivere mot oppsiden - de fundamentale faktorene har vært sterke, og vi har sett en dramatisk reduksjon av global risiko, sier sjefstrateg Doug Cote i ING Investment Management til CNBC. Ferske tall fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viser at antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, også kjent som med 8.000 til 386.000 pr 9. juni sammenlignet med uken før.Analytikerstanden ventet 375.000 førstegangssøkende.Forrige ukes tall ble revidert fra 375.000 til 380.000 personer.Videre i landet 0,3 prosent i mai sammenlignet med måneden før. På årsbasis var derimot indeksen opp 1,7 prosent.Konsumprisene eksklusive mat- og energipriser økte med 0,2 prosent på månedsbasis, mens de var opp 2,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Blant enkeltaksjer steg Quest 9,2 prosent etter at en potensiell budgiver har tilbudt seg å kjøpe selskapet for 2,15 milliarder dollar, noe som topper et tidligere bud fra et privat investeringsselskap på 2,0 milliarder dollar.International Game Technology utmerket seg med en oppgang på 14,4 prosent, etter at produsenten av slot-maskiner annonserte et tilbakekjøpsprogram av egne aksjer for opptil én milliard dollar.På den negative siden stupte Nokia 15,4 prosent etter at den finske moblitelefonprodusenten la frem Samtidig kom selskapet med et resultatvarsel for 2. kvartal.I tillegg nedgraderte Baird aksjen fra "nøytral" til "undervekt".Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..