Det har vært en positiv fredag på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 387,92 poeng, opp 1,53 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for 1,1 milliarder kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet avi går, og tidligere i dag. Forsvarsminister Espen Barth Eide bestiller i dag de første kampflyene, og starter dermed norgeshistoriens største offentlige anskaffelse. Han karakteriserer dette som en milepæl i det norske F-35 programmet.Missilet JSM, som er utviklet av Kongsberg Gruppen, er ifølge departementet teknologisk ledende i verden innen sin kategori, og vil ytterligere forsterke F-35s operative evne.Salgspotensialet for JSM er anslått til å være 20-25 milliarder kroner. F-35 programmet er ventet å koste 60 milliarder reelle 2012-kroner, og JSM utgjør et av de viktigste tiltakene i å sikre norsk industriell deltakelse.Selskapet skriver i en børsmelding at enigheten mellom Norge og USA åpner store muligheter for Kongsberg og andre norske bedrifter.Aksjen stiger 12,87 prosent. Et fat Nordsjøolje, med levering i august, omsettes for 97,75 dollar, opp 0,60 prosent.Statoil klatrer 2,28 prosent samme dag som selskapet annonserer til norsk sokkel.Kontraktene har et samlet omfang på tre og en halv milliard norske kroner. Panoro Energy har fått oppdatert sin GCA P50 Stock Tank Oil Først In Place (STOIIP)-vurdering for Kundji-området på Mengo-Kundji-Bondi-feltet (MKB) i Kongo, opplyses det i en melding.Selskapet har til nå borret fire brønner i området, og vurderingen er oppgradert fra 223 til 480 mmstb (Million Stock Tank Barrels). Det tilsvarer en økning på 115 prosent.Aksjen stiger 6,49 prosent. Eidesvik har i dag inngått kontrakter for flere av sine topp moderne forsyningsskip. Leiv Eriksson-konsortiumet har i dag tildelt Eidesvik kontrakter for henholdsvis Viking Lady og Viking Athene.Videre har Lundin erklært opsjon for Viking Prince for syv brønner som vil beskjeftige skipet frem til sommeren 2013.Statoil og Eidesvik har blitt enige om å bytte Viking Lady med Eidesvik sitt nybygg Viking Princess når dette blir levert fra Kleven verft september 2012.Kontraktsverdien, inkludert opsjoner, er om lag én milliard kroner.Aksjen klatrer 2,56 prosent. Markedet håper på at Federal Reserve i kjølvannet av sitt møte i neste uke vil komme med signaler om nye runder med stimulansepakker. Et oppslag om sentralbankers planer om koordinerte likviditetstiltak etter det greske valget trigget et sent rally.En høytstående talsmann for amerikanske myndigheter advarte ifølge Reuters om at valget i Hellas ikke vil gi "det definitive signalet om hva som nå skjer" i eurosonekrisen. Nyhetsbyrået melder også at et ekstraordinært G7-møte vil bli holdt i Mexico tidlig neste uke.Men strammer markedene seg til i kjølvannet av valget, kan altså sentralbanker være klare for å sikre at nok cash er i omløp i systemet.Her finner du Her finner du alle Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og