Wall Street opp på spekulasjoner

New York-børsen rister også av seg det spanske rentesjokket. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her (oppdatert 18.39).

Tradere på børsen i New York - Foto: AP
Børs
De amerikanske børsene har mistet noe høyde de siste tre kvarterene, men holder seg godt inne i positivt terreng.Dow Jones er opp 0,76 prosent, Nasdaq 0,64 prosent, mens S&P 500 stiger 0,54 prosent.
Det spanske rentesjokket hadde en kort stund eliminert all børsoppgang fra åpningen, men nå er Wall Street tilbake i form.Dow Jones er opp 0,85 prosent, Nasdaq det samme, mens den bredere S&P 500-indeksen stiger 0,74 prosent.Energi og materialer viser vei.Investorene spekulerer ifølge Marketwatch i at den amerikanske sentralbanken vil gjøre ytterligere tiltak for å stimulere den globale økonomien. To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,36 prosent og står i 2.819,79 poeng, mens Dow Jones står i 12.440,60 poeng etter en oppgang på 0,24 prosent. Den amerikanske importprisindeksen endte ned 1,0 prosent på månedsbasis i mai.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en nedgang på 1,0 prosent.Over året falt prisene 0,3 prosent, mot en ventet nedgang på 0,6 prosent.April-tallene ble opprevidert fra en oppgang på 0,5 prosent til en oppgang på 0,9 prosent. Tall fra National Federation of Independent Business (NFIB) viser et fallende sentiment i små amerikanske bedrifter.Indeksen gikk fra 94,5 i april til 94,4 i mai.Ifølge en sammenstilling utført av Bloomberg News var det på forhånd ventet en indeks på 94,0. Ida Wolden Bache, analytiker i Handelsbanken, minner om at problemene i den spanske banksektoren, som ble rammet hardt av kollapsen i eiendomsmarkedene i kjølvannet av finanskrisen, har vært kjent lenge. for å rekapitalisere de svakeste bankene er derfor positivt, og det var viktig at planen ble annonsert før det greske parlamentsvalget førstkommende søndag, sier Wolden Bache.- Redningspakken på 100 milliarder var også større enn det mange hadde ventet på forhånd. Når markedsreaksjonen likevel ikke er positiv har det trolig sammenheng med at det fortsatt er mange detaljer rundt redningspakken som ennå ikke er på plass, sier analytikeren.EUs milliardhjelp til spanske banker gir venstreradikale Syriza i Hellas økt håp om å reforhandle krisepakken partiet mener er en katastrofe for landet.