Aker Solutions kjøper selskaper

Aker Solutions kjøper to nye selskaper. Nå skal det rekrutteres 50-100 personer.

Kjell Inge Røkke. Foto: Finansavisen

Aker Solutions kjøper de norske selskapene Subsea House og SSH Engineering og har planer om å rekruttere 50-100 personer i Stokke i Vestfold.Verdien på oppkjøpet er ikke offentliggjort.Subsea House og SSH Engineering, som er eid av Subsea Holding, har total 40 ansatte. Selskapene ble etablert i 2007 og har en god posisjon innenfor utvikling, montering, testing og vedlikehold av utstyr og produkter som brukes under vann i olje- og gassindustrien.I 2007 etablerte Subsea House og SSH Engineering et nytt og moderne anlegg i Stokke for design og testing av utstyr og systemer. Dette inngår i oppkjøpet.Oppkjøpet skal behandles av Konkurransetilsynet og forventes sluttført i tredje kvartal i 2012.