Aksje til himmels på Oslo Børs

Enkelte aksjonærer kan se tilbake på to fantastiske børsdager. Her er torsdagens kommentar.

Oslo Børs Foto: Scanpix Junge, Heiko

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 0,64 prosent før den sluttet på 427,13 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,6 milliarder kroner.I løpet av den siste uken kan Oslo Børs vise til en oppgang på 4,86 prosent mens hovedindeksen har lagt på seg 7,86 prosent den siste måneden. Hittil i år er oppgangen på 10,96 prosent.Olje/Statoil Et fat Nordsjøolje, med levering i september, omsettes for 107,25 dollar, opp 1,99 prosent.Onsdag nådde oljeprisen det høyeste nivået på syv uker. En av grunnene til det skal være overraskende svake lagertall fra USA.- Markedsstemningen er snudd til mer optimisme over hele linjen. Lagertallene for USA viser nedbygging av både olje- og bensinlagrene. Dette støtter opp under prisene, sier Victor Shum, sjef for IHS Consulting i Singapore, til Bloomberg ifølge TDN Finans.Wall Street Journal mener oppgangen i oljeprisen også skyldes geopolitiske faktorer.Avisen hevder oljeprisene de seneste ukene har vært preget av nyheter som tyder på at spenningen mellom Vesten og Iran vil kunne koke over.Statoil kunne vise til en oppgang på 0,48 prosent.Fantastisk dager for DiaGenic Onsdag presenterte DiaGenic data som viste en signifikant forbedring av testnøyaktighet i en ny versjon av selskapets CE-merkede ADtect test.Data som presenteres ved Alzheimers Association International Conference (AAIC) i Vancouver, Canada, viser en testnøyaktighet på 82 prosent for påvisning av Alzheimers sykdom i demens fase sammenlignet mot friske kontroll pasienter.Onsdag klatret aksjen 17,7 prosent.- DiaGenic har brutt opp etter et noen måneders konsolidering. Aksjen har gitt kjøpssignal på økende volum og en mer positiv utvikling framover indikeres. Ved reaksjoner tilbake er det kortsiktig støtte nedover mot 2,50 kroner, mens der er lite motstand før ved fire kroner. Vurdering: Svak kjøpskandidat, skriver forskningssjef Geir Linløkken i torsdagens rapport fra Investtech.Torsdag hoppet aksjen ytterligere 27,45 prosent.BW Offshore Som følge av forsinkelser på Cosco-verftet i Kina for Papa Terra-konverteringsprosjektet venter BW Offshore en negativ effekt på 50 millioner dollar i 2. kvartal 2012, skriver TDN Finans.Det vises til økt omfang på arbeidet, og at enheten derfor er forsinket fra verftet, og det er gjort en grundig gjennomgang av prosjektet.Selskapet viser til at de økte kostnadene hovedsakelig skyldes økt bytting av stål, fullføring av kokesystem, økte engineering- og kommisjoneringskostnader, og økte verftskostnader.Aksjen falt 6,44 prosent.Marine Harvest Marine Harvest melder om et resultat etter skatt på -131,50 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot 685,2 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge SME Direkt var det ventet et resultat på 111 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 3,96 milliarder kroner, sammenlignet med 4.39 milliarder kroner i 2. kvartal 2011. Analytikernes forventninger lå her på 3.95 milliarder kroner.Aksjen endte opp 1,48 prosent.REC Solselskapet REC meldte torsdag morgen om et resultat etter skatt på -4.056 millioner kroner i 2. kvartal 2012, mot -6.681 millioner kroner i samme periode året før. Resultat per aksje ble -4,07 kroner, som var marginalt bedre enn ventet.Av de tre siste kvartalsrapportene fremgår det også at nedleggelsene av fabrikkene i Glomfjord og på Herøy har kostet REC 1,11 milliarder kroner i år.Tar vi i tillegg med kostnaden med delvis nedstegning og restrukturering i andre halvår 2011 har nedleggelsene totalt kostet REC hele 1,7 millioner kroner, med en cash effekt på 1,3 milliarder kroner.Aksjen la på seg 9,69 prosent.Mer om det som skjer på Oslo Børs her: Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia Slik går det på børsene i EuropaNew York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.