Aksjene faller på New York-børsen

Fredag er det ikke mye å glede seg over i åpningsminuttene på New York-børsen.

AP Photo/Jin Lee

Et minutt etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen falt 0,37 prosent og står i 2.954,87 poeng, mens Dow Jones står i 12.866,62 poeng etter en nedgang på 0,59 prosent.Utviklingen kan du følge herI følge Bloomberg har de 5 største bankene på Wall Street; J.P.Morgan, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs og Morgan Stanley hatt det verste første halvår på lenge.Samlede driftsinntekter for de 5 i første halvår var 161 milliarder dollar, ned 4,5 prosent fra 2011 og det laveste siden 2008, da bankene hadde samlede driftsinntekter i første halvår på 135 milliarder dollar.General Electric Giganten General Electric (GE) er blant selskapene som har lagt frem tall i dag. Aksjen faller 0,81 prosent i førhandelen.I andre kvartal 2012 fikk amerikanske General Electric et nettoresultat på 3,11 milliarder dollar, mot 3,69 milliarder dollar for et år siden.Resultat før skatt ble på 4,19 milliarder dollar, mot 4,54 milliarder dollar året før.General Electric omsatte i perioden for 36,50 milliarder dollar, mot 35,62 milliarder dollar for et år siden.Her finner du kvartalstallene.Europa Den spanske 10-års renten stiger 1,4 prosent fredag til 7,11 prosent. Det er den høyeste 10-års renten i Spania siden 18. juni da den steg til ny all-time high på 7,16 prosent.På samme tid som investorene kvitter seg med spanske statsobligasjoner, sender kursen ned og yielden opp, strømmer pengene inn i tyske statsobligasjoner. Det sender kursene opp og yielden ned.Tyske renter ramler med det til de laveste nivåene noensinne. 10-års renten i Tyskland faller 3,4 prosent til 1,172 prosent. Intradag lav er på 1,167 prosent fra 1. juni i år, viser obligasjonsoversikten på Bloomberg.Credit default swaps for Spania stiger nye 15,05 basispunkter, til 595,21 fredag, i følge CMA Datavision. Det betyr at investorene er villig til å betale stadig mer for å sikre seg mot tap som følge av mislighold og/eller kursfall.Sannsynligheten for at Spania skal misligholde statsgjelden, og teoretisk sett gå konkurs, stiger til ny rekord på 40,75 prosent fredag.Japan Kredittverdigheten til tre av Japans største banker er nedgradert ett hakk av ratingbyrået Fitch.Nedgraderingen gjelder Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group og Sumitomo Mitsui Financial Group. Kredittverdigheten vurderes til A-, mens den tidligere lå på A.Årsaken til nedgraderingen er bekymring for om japanske myndigheter vil greie å sørge for stabilitet i finanssektoren ettersom kredittverdigheten på den japanske utenlandsgjelda også er nedgradert.