Aksjene stiger på New York-børsen

Investorene på Wall Street tolker dagens økonomiske nyheter. Utviklingen i aksjemarkedet kan du følge her.

AP Photo/Jin Lee

To minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har den teknologitunge Nasdaq-indeksen lagt på seg 0,64 prosent og står i 2.961,36 poeng, mens Dow Jones står i 12.923,95 poeng etter en oppgang på 0,12 prosent.Utviklingen kan du følge herJobless claims Antall førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, også kjent som jobless claims, endte på 386.000 pr. 14. juli sammenlignet med uken før.Analytikerstanden ventet 364.000 personer førstegangssøkende.Samtidig ble det kjent at forrige ukes tall ble opprevidert fra 350.000 personer til 352.000 personer.Antall personer som fortsetter å motta arbeidsledighetstrygd, også kjent som continuing claims, endte på 3,314 millioner personer. Her lå forventningene på 3,300 millioner personer.Europa Mange har ment at når 10-års renten i Spania passerer 7 prosent øker sannsynligheten kraftig for at landet ikke vil klare å overhodle sine låneforpliktelser, og vil trenge hjelp.Renteutgiftene blir rett og slett for høye til at landet kan leve med dem, slik tilfellet for eksempel var for Hellas.Torsdag spretter 10-års renten i Spania nok en gang over 7 prosent. Torsdag ettermiddag er den opp 0,85 prosent til 7,02 prosent. Sist den var over 7 prosent var 9. juli.Årsaken til renteoppgangen kan tilskrives torsdagens auksjon av statsobligasjoner, som gikk til lavere buddekning og en høyere yield enn ved forrige auksjon i juni.