Analytiker: - 2. kvartal var en stor skuffelse

Analytiker i Nordea Markets, Kolbjørn Giskeødegård, nedjusterer lakseaksjens kursmål.

Foto: Ivan Kverme / Finansavisen

- 2. kvartalsrapporten var en stor skuffelse, skriver analytiker Kolbjørn Giskeødegård i Nordea Markets i en fersk oppdatering på Cermaq mandag.- Mainstream står overfor betydelige utfordringer på kostnadssiden ettersom at både deres norske og chilenske virksomhet har det tøft, fortsetter analytikeren.Han forventer at Norge vil forbli svakt ut 2012, og at situasjonen i Chile vil forverre seg - på grunn av lave prisene på coho.- På bakgrunn av lavere 2013-estimater kutter vi kursmål fra 100 til 90 kroner, og gjentar vår kjøpsanbefaling, skriver Giskeødegård.Cermaq faller 1,04 prosent til 71,50 kroner på Oslo Børs mandag morgen.